Jégzápor Kertvárosban, pincék, söröző víz alatt

Elöntött ház, Alsó utca, vihar, árvíz, eső

Olvasóink szerint komoly jégverés pusztított kedden dél körül Pécs déli részén, Keszüben és Kökényben. Az észlelések szerint hosszú percekig hullottak centis és annál nagyobb átmérőjű jégdarabok, amelyek egyik másik autóban kárt is okozhattak. Kertváros déli részén, az Alsó utcában – fenti képünkön – pincéket, s egy sörözőt is elöntött a víz, szivattyúzni kellett.

Vihar, jég2

Egyik olvasónk szerint a komoly mennyiségű jeget jól érzékeltette, hogy egyes helyeken fehér lett a talaj a parkolókban, játszótereken a tömbházak között.

Vihar, jég5

– Dél után néhány perccel tört ki a vihar, kezdetben csak eső esett, de később megjelentek a jégdarabok is. Nagyjából fél egy körül maradt abba, most fogom megnézni a kocsinkat, mert tartok tőle, hogy a tetőt is behorpasztotta – mesélte riadtan egy kertvárosi kismama, akinek húszéves Suzukija állt a parkolóban.

Vihar, jég1

Az idokep.hu-n is megszaporodtak a bejegyzések a jégverésről, a lakók fotókat is posztoltak a közösségi időjárási oldalra.

Jég, zápor, vihar1

Egy másik kertvárosi olvasónk azt mondta, ahol ő lakik, ott még egy óra után is esett a jég.

Jégeső1

Kerestük a jégesőelhárító rendszert működtető Nefela Egyesülést; Huszár István vezető azt mondta lapunknak, hogy a térség összes generátora működik reggel 9:15 óta. Ha nem lennének ilyen készülékek, akár öt-hat centis jégdarabok is hullhattak volna egy hasonló záporból. A gépek most arra voltak jók, hogy minimalizálják a szemek méretét.

Sárkány Sándor, a katasztrófavédelem sajtóügyeletese azt mondta lapunknak fél kettőkor, hogy egy helyszínen, a kertvárosi Alsó utcában kellett beavatkozniuk.

Álsó utca, árvíz1

Itt több ház pincéjét is elöntötte a víz, sőt, egy nemrég nyílt sörözőbe is betört az áradat.

Egy ipari műhely udvara is víz alá került a Malomvölgyi úton.

Söröző is víz alatt...
Söröző is víz alatt…

Söröző, árvíz, Alsó utca121

Baranyában egyébként összesen öt esetben kellett vonulniuk a katasztrófavédőknek a felhőszakadások miatt; főként elöntött kertekből, pincékből kellett szivattyúzniuk.

Jégesős fotók: idokep.hu

hirdetés