Jobbik: a jelöltek fele megvan

Bemutatkozott a Jobbik két országgyűlési képviselőjelöltje, akik részt vesznek a 2018-as választásokon. Gyimesi Gábor és Szőcs Norbert röviden felvázolták megoldási javaslataikat az általuk vélt problémákra.

hirdetés
Uránia Mozi

Gyimesi Gábor jelenlegi pécsi önkormányzati képviselő száll harcba a jövő évi országgyűlési választásokon Baranya megye 2. választókerületében, míg a 3. kerületben Szőcs Norbert indul. Gyimesi Gábor szerint a legnagyobb probléma az elvándorlás, ami Pécs keleti városrészében és Komlón érezteti leginkább a hatását.

Gyimesi amondó, a problémákat a Jobbik gazdaságélénkítéssel, a párt lakásépítési programjának megvalósításával kellene megoldani, hiszen az számos magyar kkv-t hozna helyzetbe.

Szőcs Norbert szerint nagy gond az elvándorlás, az általa képviselni szándékozott területen főleg a német ajkúak keresnek munkát más településeken. Úgy véli, a Jobbik által szorgalmazott bérminimum bevezetése megállíthatná ezt a folyamatot.

jobbik2

A politikus emellett a közmunkaprogram fenntarthatóságát is kétségbe vonja, de a terület oktatási és egészségügyi helyzetét is javítaná. Előbbire a mohácsi vágóhíd létrehozásával kapcsolatban utalt, mondván, nincsenek megfelelően képzett szakemberek a környéken, így máshonnan kényszerül munkásokat toborozni a gyár.

A megye másik két egyéni országgyűlési választókerületének jobbikos jelöltjei a későbbiekben mutatkoznak be a sajtónak.