115 Volvo busz jön Pécsre

Mi döntjük majd el, hogy merre menjenek

Összesen 3,5 milliárd forintből 115 használt autóbusz vásárlását tervezi a Tüke Busz Zrt., hogy lecserélje a régi Ikarusokat és Mercedeseket. A 7 éves Volvo 7700 típusú járművek Hollandiából érkeznek és Paiger István vezérigazgató szerint kiváló műszaki állapotban vannak.

Pár hónap múlva érkezik Pécsre 38 csuklós és 77 szóló autóbusz Pécsre – legalábbis ezt tervezi a vállalat, ugyanis a közgyűlés csütörtökön jóváhagyta a cégnek, hogy 3,5 milliárdos hitelt vegyen fel.

Mint azt Páva Zsolt polgármester elmondta, gyorsan kell cselekedni, mert az Ikarusokat és a Mercedeseket jelenleg bérlik a PK Zrt.-től, azt a vállalatot pedig fel fogják számolni és elárverezik a flottáját. A vásárlással a cég megszabadul a régi buszaitól és bőven tíz év alá szorítja a járművek átlagéletkorát. Páva Zsolt elmondta: a hitel kitermeli önmagát a következő években az új buszok segítségével elért megtakarításokkal. Utalt arra ugyanis, hogy kevesebbe fog kerülni a járművek szervizelése, közlekedtetése.

Ilyenek jöhetnek Pécsre
Ilyenek jöhetnek Pécsre

Paiger István, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatója azt mondta, a kiszemelt Volvo típusú járműpark tagjait a 0. kilométertől folyamatosan a gyártó szervizelte, azokhoz úgynevezett aranygaranciás szervizkönyvek állnak rendelkezésre. Egy ilyen szóló autóbusz ára nettó 20-21 millió, egy csuklós nettó 32 millió forintra jön ki, míg Paiger szerint új áruk 70, illetve 100 millió forint.

Az igazgató utalt arra is, hogy az új buszokkal megváltozó pécsi járműparkban jóval hangsúlyosabb lesz a szólók szerepe, ami illeszkedik a társaság terveibe; egyre több vonalon eddig is törekedtek szóló járatok indítására.

Hirdetés