José Cura Pécsett járt, a sztártenor keresi az együttműködés lehetőségét a várossal

A Zsolnay Negyed honlapja készített interjút a Pécsre látogató argentin tenorénekessel, José Curával. A művész most először jár a városban, ami a nyüzsgő élet hiánya ellenére is nagyon tetszik neki.

hirdetés
Uránia Mozi

Talán meglepő, hogy José Cura épp a pandémia kellős közepén látogatott Pécsre, azonban az argentin származású tenorénekes az interjúban elmondta, hogy egynapos negatív koronavírus-teszttel a zsebében nem aggódik.

Arról is beszélt, hogy nem csak a város nevezetességeit megnézni érkezett (járt a Püspökségen, megnézte a Székesegyházat és a Zsolnay Kulturális Negyedet, majd ellátgatott a Kodály Központba is), hanem, hogy feltérképezze az együttműködés lehetőségeit közte és Pécs között. Erről egyelőre részleteket nem árult el, sejtelmesen csak annyit mondott, hogy „a jó pókerjátékos nem fedi fel idő előtt a lapjait”.

A sokszorosan díjazott művész a koronavírus-járvány kapcsán kifejtette, az ő generációja nagyon sokmindent elrontott, a megoldás pedig a mostani fiatalokra vár. Szerinte sorsfordító pillanat előtt áll az emberiség.

A José Curával készített interjút teljes egészében ITT TUDJÁK EOLOLVASNI.

Fotó: MTI