Jót tett a pihenő: kiváló hajrával verte a Paksot a PVSK

Nagyszerűen bírta a meccs hajráját, így értékes győzelmet aratott a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata a Paks ellen, hazai pályán.
A válogatott Eb-selejtezői miatt a férfi élvonalban három hétig nem rendeztek mérkőzéseket. Ez kimondottan jól jött a PVSK-nak, ugyanis Dragan Alekszics vezetőedző már korábban is jelezte, hogy a heti két-három meccses ritmusba kicsit belefáradt csapata.

hirdetés
Uránia Mozi

Nos, a ma esti, Paks elleni derbin szépen kirajzolódott, hogy a szünetben valóban kipihente magát az együttes. A PVSK ugyanis nem csak jól, de kifejezetten szépen is játszott az első félidőben. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen az ASE mindeközben igencsak megilletődöttnek tűnt. Egyedül Eilingsfeld János tudott némi zavart okozni a pécsi gyűrű közelében, így törvényszerű volt, hogy a második negyed végéhez érve biztos előny birtokában voltak a Párducok.

Akiknél Ruják, Brkics és Budimir is igazi vezérez illő produktummal rukkolt elő. Nagy kár, hogy ebből a magabiztosságból és összeszedettségből a harmadik negyedben már vajmi keveset láttunk. A Paks ugyan továbbra is egy fogatlan oroszlánnak tűnt csupán, azonban a számolatlanul eldobált labdák pécsi oldalon kis híján megbosszulták magukat. A tízpontos vezetés szinte el is illant.

Valószínűleg ez a „szinte” szócska volt a PVSK szerencséje. Merthogy az utolsó negyedre nagyon felszívta magát a hazai gárda. Igaz, hogy Lóránt kosarával volt egy pillanat, amikor az ASE még a vezetést is átvette, azonban ez valóban csak egy pillanat volt. A meccs hajrájában, a legprofibb csapatokat idézte ugyanis Dragan Alekszics legénysége. Villámgyorsan szerezte vissza az előnyt a Pécs, majd az utolsó perchez közeledve, lélekromboló kosarakkal zúzta szét a paksi reményeket.

Nyert tehát a PVSK, ami már csak azért is nagyon jó, mert így továbbra is megvan az esélye, hogy az alapszakasz végén az első 8 között legyen majd.

 

PVSK-Veolia–Atomerőmű SE 85-78 (20-21, 29-18, 17-23, 19-16)

Kosárlabda-NB I., férfiak. Pécs, zárt kapuk mögött. V.: Papp (Nagy, Lengyel).

PVSK-Veolia: RUJÁK 8, FUNDERBURK 17/6, Carev 3/3, BUDIMIR 13/3, BRKICS 17/3. Cs.: Demeter, Meleg 4, LEWIS 21/9, Dragasevics 2. Vezetőedző: Dragan Alekszics.
Atomerőmű SE: CARPERS 16/6, SHEPEARD 11, Valerio 5, Jackson 8/3, Lóránt 7/3. Cs.: Kovács Á. 4, EILINGSFELD 17/3, Kis, Paige 3/3, Gulyás 2, Velkey 5/3. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.

Dragan Alekszics:Nagyon jól jött nekünk a három hét pihenő. Ez látszott a mai játékunkon is, hiszen igazából szinte az egész meccsen jól játszottunk a fizikális Paks ellen. Gratulálok a fiúknak ehhez a szép győzelemhez. Bár a többi eredményt is figyelnünk kell majd, de a nyolcba jutás szempontjából is fontos volt ez a siker.

Fotó: Rónási Márton / PVSK