Jövő héten sok helyütt permetezik majd a pécsi fákat éjjelente

A BIOKOM Nonprofit Kft. július 6. és 12. között végezteti szakvállalkozóval a városi közterületeken a vadgesztenye állomány, és egyes kiemelt helyszíneken lévő faegyedek növényvédelmi munkáit. A vegyszeres növényvédelmi munkákra a fehérvirágú vadgesztenyefák esetén a vadgesztenye aknázó moly első nemzedékének rajzása, az egyéb fák esetén a levéltetvek felszaporodása és károsítása miatt van szükség.

hirdetés

 

A hétfőtől induló permetezésre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-
ig.

A felhasznált permetszerek: Tazer 250 SC (gombaölő) TOPAS 10 EC (gombaölő)
Mospilan 20 SG (rovarölő) Vektafid A (rovarölő) Csöpp Mix (lombtrágya) Decis Mega (rovarölő).

A használt szerek III. forgalmi kategóriájú, úgy nevezett szabad forgalmú szerek,
közterületi felhasználásuk szakemberek számára engedélyezett. A permetszer élelmezésügyi várakozási ideje 21 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap.

A felhasznált szerek emberekre, melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyesek. A közterületen található eszközökre (például gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A kezelendő faegyedek közelsége által érintett lakosság szíves türelmét kérik a munkálatok ideje alatt. A munkálatokat éjszaka tervezik elvégezni, így kérik az érintett pécsieket, hogy az általuk fontosnak tartott intézkedéseket – például: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése – szíveskedjen a lenti linkeken elérhető táblázatokban foglalt időpontok szerint este elvégezni. (Váratlan időjárásváltozás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!)

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

A permetezés pontos ütemezése ITT és ITT elérhető.

Kiemelt képünk illusztráció. 

hirdetés
Hirdetés