Félreértés a POSZT körül?

Nem tudni, honnan vették a POSzT-nál azt a pletykát, miszerint nem jön el Pécsre a Nemzeti Színház igazgatója, mert jön. Ez viszont senkit nem érdekel a pécsi fesztiválvezetők közül – tudtuk meg. 

hirdetés

A jelentős közpénzekből, idén 120 millió forintnyi támogatásból gazdálkodó, a szakma vidéki kiruccanásának is tekinthető színházi találkozót immár 14. éve rendezik meg Pécsen. A mustrát a POSZF Kft. szervezi, amelynek Pécs mellett a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság is birtokosa. A Magyar Teátrumi Társaságot a Nemzeti Színház direktora, Vidnyánszky Attila vezeti, míg a Színházit Csizmadi Tibor, az egri teátrum volt igazgatója irányítja.

Az utóbbi két szervezet tavaly meg is egyezett arról a két személyről, akik az idei találkozó versenyprogramjára válogatják be a versenyprodukciókat. A minap megjelent sajtóhír szerint Vidnyánszky megorrolt a pécsi mustrára, mert nem került be egyik rendezése sem a válogatásba, és ő ezért nem is jön el a találkozóra.

Stenczer Béla ügyvezető kész tényként is kezelte a távolmaradását. Lapunkkal azt közölte: “a POSzT szempontjából ez huszadrangú kérdés, hiszen attól még, hogy itt van vagy nincs itt, több ezer ember jól fogja magát érezni. Ő távol marad, amit én kifejezetten nem értek”.

Egyelőre nem sértődött meg, szívesen jön Pécsre.
Egyelőre nem sértődött meg, szívesen jön Pécsre.

Arra a kérdésre, hogy mégis honnan szerezte ezt az értesülést, azt mondta: egyik kollégája ott volt a teátrumi társaság egyik gyűlésén, ő hallotta ott, hogy Vidnyánszky  a válogatás miatt nem akar eljönni.

Az állítólagos sértődés kapcsán megkerestük Vidnyánszky Attilát. A Molnár Ferenc Fehér felhő című darabját próbáló direktort közvetlenül nem értük utol, ám a Nemzeti Színház kommunikációs osztálya határozottan cáfolta a pletykát és értetlenségét hangsúlyozva leszögezte: Vidnyánszky Attila tervezi, hogy eljön a pécsi találkozóra, nem orrolt meg a válogatókra és nem haragszik senkire.

hirdetés

Hirdetés

15 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Ha valakit nem érdekel a kultúra, nem kiváncsi az évad legjobb előadásinak válogatására,
  képtelen tájékozódni és idejében (!) elfáradni a jegypénztárba – miért él egy kulturálisan gazdag kínálatot nyújtó egyetemi megyeszékhelyen? – Persze lakhat, élhet itt, de ostobaságait miért éppen egy ilyen híradás kapcsán, anonym módon éli ki?
  Külön bájos fanyalgó, aki egész évadban nem, de éppen most és nem is egy pécsi előadásra akarja elvinni gyermekét, s már nem kapott jegyet.
  Hiszen olyan népszerü a POSzT, hogy örvendetesen elfogynak a jegyek, teltházasak az előadások.
  S nem jelent örömet minden pécsinek a rengeteg ingyenes off-program?

 2. itt van az oldal, ahol megtaláljátok a programokat, csak utána kell nézni, és még félperc sem kell, hogy megtaláljátok, igaz manapság stilszerűbb inkább fanyalogni mindenen.((
  http://poszt.com/hu/hirek/72/xiv-poszt
  ezen belül – ha még valakinek gondja lenne – az “Ajánló” rész alatt – piros színnel “versenyprogram 2014”

 3. MONDJON VALAKI MÁR VALAMI JÓT IS!
  Én örülök, ha Pécs időnként középpontba kerül, ha történik valami országra szóló esemény itt. Tájékozódni kell, aki akart, talált jegyet.

 4. A 120 millió adóforintból szervezett színészbulihoz! Egyáltalán mit lehet tudni a programokról? Vagy minden titkos!? Hol lehet utánanézni ezeknek. Köszönöm.

 5. A 120 millió adóforintból szervezett színészbulihoz! Egyáltalán mit lehet tudni a programokról? Vagy minden titkos!? Hol lehet utánanézni ezeknek. Köszönöm.

 6. Nincs jegy, próbáltunk venni mi is. Azt mondták, menjünk más programra ami ingyenes. Az unokám most ment volna színházba velünk először.

 7. Azért nem kapsz jegyet mert nem is akarsz venni, ha akarnál akkor tudnál. Elmész a jegypénztárba, például…

 8. engem minden felháborít,de a poszt nem.azért vegyük már figyelembe,hogy a politikusaink mennyit kapnak és miért…vagy mennyit “szereznek” pluszba.nemár akkor a színészek,művészek ne legyen vendégül látva….tény,hogy volna helye ennek a 120 milliónak,de mondjuk ezt stadionpénzekből is le lehetne csípni. vagy esetleg tóth berci jutalmai is bele mehetnének,vagy a mi viktor királyunk gázszerelő barátjának a milliárdjaiból is kifutná…

 9. A klezmerrel nincs gond. A baj az, hogy a POSZT nem a pécsieknek szól, hanem a spanoknak. Idejönnek bulizni a mi pénzünkön, mi meg egy rohadt jegyet sem tudunk venni. Arról már nem is álmodom hogy pécsiként tán ingyen vagy kedvezményesen lehessen bejutni egy-egy darabra. Na hagyjuk inkább.

 10. Azon kívül hogy itt hánynak és vonulgatnak a fővárosi művészkék, a város semmi hasznot nem húz ebből. Ez tény. Én pl nem tudtam már jegyet szerezni és közölték hogy ez nem is azért van, menjek off programra.

 11. Engem érdekel nemkedves munkásőrveteránok. Elég volt minden kezdeményezés miatt itt szörnyülködnötök. Ha nem tetszik menjetek el a vörös paradicsomotokba északkorea vár benneteket….Azért kiváncsi lennék a ti nagy adóbefizetésetekre. Én évente tizmilliós nagyságut fizetek. Mégis helyeslek minden kezdeményezést.

 12. 120 milliós smúzolgatás a színész haverokkal, a pesti “művészek” etetése és itatása a MI pénzünkön! Parasztvakítás az egész. Mi haszna is van ebből a pécsieknek?

 13. Kit érdekel a Poszt? Mezei pécsiként esélyem sincs megnézni egy előadást sem, mert haverok kapnak jegyeket àllandóan. De legalább lehet fröccsözni a Sétatéren a városlakóknak!

Comments are closed.