Kedden pótolják a pécsi vadgesztenyék és rózsák permetezését

Módosította az eredeti terveket a rossz idő, ezért a vadgesztenyefák, rózsaágyások és dézsás növények permetezését július 20-án, vagyis kedd este végzik el a Biokom NKft. munkatársai.

A növényvédelmi munkákra éjszaka kerül sor, így a Biokom az érintettek türelmét kéri és azt, hogy még este csukják be az ablakokat, takarják le a növényeket, szedjék le a szabadban száradó ruhákat, ha szükséges.

A felhasznált szerek egyébként emberekre, melegvérű állatokra, méhekre nem jelentenek veszélyt, halakra és vízi szervezetekre azonban kifejezetten ártalmasak. A közterületen található eszközökre, például az autókra jutó permetszer nem károsítja azokat.

A szolgáltató arra is felhívja a figyelmet, a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk, de a permetezők igyekeznek nem zavarni a pihenést.

Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani – derül ki a Biokom közleményéből.

Itt kell számítani a vadgesztenyék permetezésére Pécsen.

hirdetés
Uránia Mozi