Kétmilliós adományt kapott a Pécs-Normandia LIONS Club a Deutsche Telekom IT Solutions-től

A Deutsche Telekom IT Solutions (korábban IT Services Hungary) minden év végén 1 millió forintot adományoz egy jószolgálati szervezetnek. Idén ezt előre hozták, így a Pécs-Normandia LIONS Club-ot már a koronavírus első hulláma alatt támogatták, év végén pedig újabb 1 millióval egészítették ki a korábbi támogatást.

A támogatandó szervezet kiválasztása a közvetlen demokrácia jegyében történik minden évben. Egy, a DT-ITS valamennyi dolgozója számára nyitott jelöltállításnak, és szavazásnak az eredményeként alakult úgy, hogy 2020-ban a Pécs-Normandia LIONS Club kaphatja meg a támogatást. A közhasznú egyesület fő tevékenysége ingyenes szállás biztosítása a súlyos – elsősorban tumoros – megbetegedéssel küzdő gyermekek szülei számára. Ezen kívül egy
alternatív napközit is működtetnek, az általános iskolai lemorzsolódásban veszélyeztetett fiatalok tanulmányi megsegítésére és felzárkóztatására.

A DT-ITS vezetősége úgy döntött, hogy a 2020-ban csapatépítő tevékenységre szánt, és a vírushelyzet miatt fel nem használt keretösszeget – újabb 1 millió forintot – is a kiválasztott szervezetnek adományozza.

A 2 millió forintot ma délelőtt, a Pécs-Normandia LIONS Club Mártírok úti székházában  adták át a Deutsche Telekom IT Solutions képviselői. Ez egyébként a jószolgálati szervezet szülőszállásának, és napközijének az otthona is.

A járványügyi szabályok maximális betartása mellett megtartott eseményen a DT-ITS és a házigazda Pécs-Normandia LIONS Club képviselői mellett ott volt Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere is.