Komplex juttatási csomagot állítana össze a sofőröknek a Tüke Busz

Szerdán folytatta a bértárgyalást a Tüke Busz Zrt. a szakszervezetekkel, szóba kerültek további bérfejlesztési lehetőségek, az alapórabéren kívüli pótlékok, juttatások mértékének változtatása. Alábbiakban a Tüke Busz közleménye olvasható.

„A társaság megalapozott és kölcsönös előnyökön alapuló bérmegállapodás előkészítésében való konstruktív közreműködésre kérte a  szakszervezeteket, és tájékoztatta őket, hogy az eddigi bértárgyalások eredményeként 8 százalékos, 2020. január 1. napjára visszaható hatállyal történő béremelést rendelt el, a megállapodást pedig a felek írásban is kívánják rögzíteni.

A munkáltató az önkormányzattal történő egyeztetésre hivatkozva elmondta továbbá, hogy egyeztetéseket kívánnak folytatni a további bérfejlesztési lehetőségekről a munkavállalók érdekében.

A Tüke Busz Zrt. menedzsmentje a tárgyalás során elmondta, olyan megállapodás aláírását kívánja elérni, amely hozzájárul a munkavállalói állomány stabilizálásához, a munkavállalók társaságnál maradásához, összességében a dél-dunántúli régióban versenyképes fizetést nyújt, egyben hosszú távra biztosítja a munkavállalók érdekeit.

A társaság vezetése újból kifejezte szándékát, hogy a béremelés során külön figyelmet kíván fordítani a kulcspozíciót betöltő munkavállalókra, azaz különösen az autóbusz-vezetőkre, autószerelőkre és forgalomirányításban részt vevő dolgozókra.

A Tüke Busz Zrt. és a tulajdonos önkormányzat egyértelmű célja, hogy a fizetések és a juttatások terén biztos, kiszámítható és tervezhető jövőképet adjon a munkavállalók számára. Éppen ezért mindenképpen hosszabb távú, 3 évre szóló bérmegállapodást kíván megkötni.

A munkáltató tájékoztatta a szakszervezetek képviselőit, hogy az autóbusz-vezetők esetében egy komplex juttatási csomag összeállítása érdekében nem csak önmagában az alapórabér emelését tervezi, hanem az azon kívüli egyéb pótlékok, illetve juttatások mértékének változtatását, valamint új bérelemek bevezetésének lehetőségét is vizsgálja. Ennek körében kérte az érdekképviseleti szervek konstruktív, előremutató hozzáállását és javaslataik kidolgozását, melyre ígéretet kapott.

A Tüke Busz Zrt. olyan életpályamodell, valamint annak szerves részeként komplex képzési, bérezési és juttatási rendszer stratégiájának kialakításán is dolgozik, amelynek segítségével a társaság különösen a fiatal munkavállalók körében vonzó munkahelyként jelenik meg a munkaadói palettán. A közösségi közlekedési szakmában már rutint és tapasztalatot szerzett munkavállalók mellett a Tüke Busz Zrt. fontosnak tartja, hogy minél több fiatal számára legyen biztos megélhetést és kiszámítható jövőt biztosító alternatíva a városi közösségi közlekedésben munkát vállalni.

A felek a szerdán megtartott bértárgyalást konstruktívnak és eredményesnek tekintették, s megegyeztek a bértárgyalások kettő héten belüli folytatásáról.”