Koronavírus: teljes utazási tilalmat rendeltek el a pécsi egyetemen

Miseta Attila, a PTE rektora rendelte el az utazási tilalmat február végén

Az egészségügyi dolgozók esetében a tiltás nem feloldható, mások egyedi kérelem alapján engedélyt kaphatnak az utazásra.

hirdetés
Uránia Mozi

A koronavírus magyarországi megjelenése miatt korábban Operatív Törzs (OT) alakult a Pécsi Tudományegyetemen. Lapunk információi szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt kérte a OT-től, hogy március 6-tól, azaz mától visszavonásig az egészségügyi dolgozók külföldi kiküldetéseit függessze fel.

Az intézményben viszont már érvényben volt egy sokkal szélesebb körű tiltás. Miseta Attila, az intézmény rektora február 27-én írt körlevelet arról, hogy nem engedélyezi az egyetemi dolgozók külföldi kiküldetéseit, és a vendégoktatók beutaztatásait. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Az egészségügyi dolgozók esetében a tiltás nem feloldható, mások esetében egyedi kérelemhez kötik az utazást. Az utazásokat szervező egyetemi részleg információink szerint megkezdte a lefoglalt utazások lemondását, és felvette a kapcsolatot az érintettekkel.

Az egyetemen a vírushelyzet miatt töröltek több eseményt, elhalasztották például az intézmény egyik legnagyobb rendezvényét, a március 7-ére tervezett Nemzetközi Estet, ahová több ezer embert vártak. A PTE-nek 4500 külföldi hallgatója és kiterjedt külföldi kapcsolatrendszere van.

hirdetés
Uránia Mozi