Koronavírus tizedeli a PMFC-t, alig maradt egy csapatnyi játékosa

A PMFC NB II.-es labdarúgócsapata ma hivatalos honlapján azt közölte, hogy sérülések és Covid-fertőzés miatt összesen 11 labdarúgó esett ki az első csapat keretéből. A hétvégi, hazai pályán esedékes III. Kerület elleni derbire jelen állás szerint 2 kapussal és 12 mezőnyjátékossal tudnak készülni.

Nagyon nehéz helyzetbe került az utóbbi időben a Merkantil Bank Ligában remekül szereplő PMFC labdarúgócsapata. A klub ma honlapján számolt be arról, hogy jelen állás szerint nem kevesebb mint 11 játékosára nem számíthat a hétvégi, III. Kerület elleni hazai bajnokin a Vas László vezette szakmai stáb.

Hárman – Sági Milán, Hursán György és Grabant Bence – sérülés miatt esett ki, további nyolc játékosnál, valamint több stábtagnál pedig a napokban igazoltak koronavírus-fertőzést, igaz, a Covid-pozitívak neveit a PMFC nem említette. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy jelen állás szerint 2 kapus, és 12 mezőnyjátékos tud készülni a vasárnapi mérkőzésre. Csütörtökön ráadásul újabb tesztelések lesznek, így csak reménykedni lehet abban, hogy nem esnek ki további játékosok az így is alaposan megtizedelt keretből.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a klub álláspontja szerint veszélybe kerülhet-e a hétvégi bajnoki megrendezése, illetve afelől is érdeklődtünk, hogy adott esetben akár utánpótlás-játékosokkal is kiállnának-e a III. Kerület ellen. Amint a PMFC válaszol elküldött kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

Frissítés:

Időközben a PMFC válaszolt szerkesztőségünk kérdéseire, és a válaszokból úgy tűnik, hogy ha a klubon múlik, mindenféleképpen pályára lép vasárnak a bajnokságban.

– Jelen pillanatban nem tervezünk olyan forgatókönyvvel, amely szerint elmaradna a hétvégi, III. Kerület TVE elleni bajnoki mérkőzésünk – jelentette ki Vereby-Csethe Bence, a PMFC sajtófőnöke. – Nyilván ebben a kérdésben a csütörtöki mintavételek, és azok pénteki eredményei tükrében tudunk majd pontosabb választ adni.

Vereby-Csethe hangsúlyozta ugyanakkor, hogy szeretnék lejátszani a meccset, így minden eshetőségre igyekeznek felkészülni. Ez azt jelenti, hogy az utánpótlásból és a második számú csapatukból is kerülhetnek fel játékosok az NB II.-es keretbe, a szakmai stáb igényei szerint. A sajtófőnök azt ugyanakkor hozzátette, hogy az utánpótlásban is maradtak már el mérkőzések, igaz elsősorban nem közvetlenül fertőzések miatt, sokkal inkább azért, mert több iskolában is egyre több a Covid pozitív gyermek, így a PMFC fiatal futballistái közül többen is „csupán” a közvetlen kontakt miatt kerültek hatósági karanténba.

– Halasztást abban az esetben lehet kérni a szövetségtől, ha abba mind a két csapat belemegy, ám ezzel a lehetőséggel jelen állás szerint nem kívánunk élni – magyarázta a PécsMának Vereby-Csethe az esetleges meccseltolás elvi lehetőségét. – Természetesen mindent megteszünk a védekezés érdekében, a PMFC Stadionban és az Idősebb Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Edzőközpontban kötelezővé tettük a maszk használatát, míg a sportolók és az edzők a lehető legkevesebb időt töltik az öltözőkben, zárt helységekben.

Hirdetés