Koronavírusos a tanárok harmada a pécsi Leőwey gimnáziumban, de nem lesz szünet

A szabályok szerint folytatódik a munka, nem kell tanítás nélküli szünetet elrendelni, csak ha a tanárok 70 százaléka beteg – írja a SzabadPécs.

A lap értesülései szerint 60 pedagógusból 18 fertőzött, táppénzen van, de az intézmény vezetőségétől nem kaphattak pontos adatokat, mivel az állami iskolák fenntartói, a tankerületek nem adnak erre engedélyt. Így a középiskolába járó tanároktól és diákoktól származnak a nem hivatalos információk.

A SzabadPécs azt írja, egyelőre helyettesítéssel tartották meg az órák 80-85 százalékát, de ha még néhány pedagógus kiesik, lesznek osztályok, ahol nehézkes lesz az oktatás.

A lap megkereste a Pécsi Tankerületi Központot arról érdeklődve, melyik pécsi iskolában a legszorongatóbb a vírushelyzet, illetve mennyi tanár kiesése esetén zár be egy tanintézmény – ők pár napon belül ígértek választ.

A Leőwey Klára Gimnáziumban oktató tanárok közül néhányan név nélkül megosztották, az igazgatónak tudomásuk szerint akkor van joga elrendelni a tanítás nélküli szünetet, ha a pedagógusok 70 százaléka lebetegszik, az elmaradt órákat pedig szombatonként pótolni kell.

A tanulók viszont úgy néz ki, „jobban bírják”: 680 diákból nagyjából 50-en maradtak otthon Covid miatt a SzabadPécs értesülései szerint.