Az eseményen részletesen bemutatják a kelet–nyugati bicikliút-fejlesztés második ütemének részleteit, valamint megválaszolják a helyiek felmerülő kérdéseit.

hirdetés
Uránia Mozi

Mivel a beruházás érinteni fogja a területen élők hétköznapjait, valamint az eddig megszokott parkolási és közlekedési rendet, ezért lakossági fórumot tartanak a Pécsi Városfejlesztési NZrt., a Biokom NKft. munkatársai és a terület önkormányzati képviselője, Siposné Bikali Éva – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Péterffy Attila polgármester.

A rendezvényen bemutatják a leendő változásokat az épülő bicikliúttal kapcsolatban, valamint megválaszolják a pécsiek kérdéseit.

Amint azt bejegyzésében a polgármester felidézte, tavaly év végére a Szigeti út déli oldalán irányhelyes gyalog- és kerékpárút épült ki, ugyanekkor az út északi forgalmi sávjában kerékpáros létesítménykijelölés készült kerékpáros nyommal.

A tervek szerint 2023 tavaszán a Szigeti út északi oldalán a Kürt utca és a Szántó Kovács János utca közötti szakaszon, mint a déli oldalon irányhelyes gyalog- és kerékpárút kialakítása kezdődik meg.

Megújul a járdafelület, biztonságos kerékpárút épül.

A Kürt utca – Szigeti út csomópontban gyalogátkelőhely létesül, és egy új forgalomirányító jelzőlámpát is kihelyeznek.

A szakasz munkálatainak részleteit ismerhetik meg tehát az érdeklődők a lakossági fórum keretében, melyet a Slyven Rendezvényközpontban (Mezőszél u. 1.) tartanak május 19-én 17 óráról.

Korábbi cikkeink a témában:

Folytatódik: új bicikliút és új jelzőlámpás kereszteződés is épül a Szigeti úton

Egy új, 700 méteres bicikliút épülhet a Szigeti úton