Légi csapás a szúnyogokra

A sok eső miatt véres háború alakult ki az emberek és a szúnyogok között. Egyelőre csatákat nyerünk, de a háború még tart! Jövő héten újabb légi  csapást mérnek a vérszívókra Pécsen. Azért csak akkor, mert a vállalkozó nem ér rá előbb.

Rengetegen hívják a városüzemeltetési céget a szúnyogok miatt, hiszen lassan már alig lehet megmaradni tőlük a város bizonyos területein. A legtöbben  Kertvárosban, a Mecsekoldalon és a patacsi területeken panaszkodnak a vérszívókra.

Bár elterjedt, hogy az idei évi szúnyogirtásra szánt pénz elfogyott a csapadékos nyár miatti sokszori gyérítés miatt, ezt a Biokomnál cáfolták. Lóczi Szidónia, a cég pr-menedzsere közölte, már meg is rendelték az újabb légi csapást, amelyet a jövő héten végeznek el. Csak azért nem előbb, mert a vállalkozónak túl sok a megrendelése és várni kell, hogy felszabaduljon.

szúnyog

– Először Kertváros, Patacs és Postavölgy környékén, majd ahogyan ezek megvannak, következik a többi városi terület is – mondta a menedzser.

A tervek szerint, amennyiben az időjárás is kegyes lesz, akkor kedden kezdik az irtást, a repülő pedig négy napon keresztül köröz a város felett. Ez azt jelenti, hogy a szokásosnál egy nappal hosszabb lesz a gyérítés, hiszen háromnaposak szoktak lenni az akciók.

Mint megtudtuk, a sok eső miatt idén háromszor annyi irtásra volt szükség, mint általában. Lóczi Szidónia közölte, ha a későbbiekben is jelzi a lakosság, akkor újra elrendelik a “szúnyoggyérítést”.

hirdetés

Hirdetés