Légióst igazolt a Panthers

Tapasztalt szerb irányítót szerződtetett a PVSK-Veolia NB I. B-s férfikosárlabda-csapata.

Amikor a közelmúltban Ognjen Micsovics bokasérülést szenvedett, már lehetett sejteni, hogy a PVSK aktivizálni fogja magát az átigazolási piacon. Logikus döntés volt, hogy új irányító után nézett a klub, hiszen az alapszakasz végének majd a rájátszásnak balgaság lett volna egyetlen használható játékmesterrel nekivágni, ráadásul Halász Ákosnak is akadt korábban már egy elhúzódó izomproblémája.

Nem volt tehát annyira meglepő a Panthers csütörtöki bejelentése, amely szerint leigazolták a dallamos nevű Luka Igrutinovicsot. A 193 centi magas, 32 esztendős irányító sok helyen megfordult már pályafutása során, Szerbián kívül játszott Szlovéniában, Csehországban, Szlovákiában, Boszniában és Romániában is. Az előző szezont a szerb másodosztályban kezdte, ahol figyelemre méltó statisztikát produkált. Meccsenként átlagosan több mint 19 pontot, közel 8 lepattanót és 6,3 gólpasszt hozott össze.

–  Szerencsénk van vele, hiszen épp Szabadkán volt amikor megkerestük – nyilatkozta Igrutinovics kapcsán a Párducok vezetőedzője, Szrecsko Szekulovics. – Délelőtt felhívtuk, beszéltünk vele, délután pedig már itt is volt. Ez már csak azért is szerencsés, meg így kevesebb idő kell neki az akklimatizálódásra. Ismerem őt régebbről, Luka egy nagyon erős személyiség, harcos mentalitású játékos. Biztos vagyok benne, hogy nagy hasznunkra lesz.

Az átigazolása körüli papírmunka még nem teljes, így Igrutinovics a péntek esti, Óbuda elleni hazai meccsen nem fog pályára lépni.

Fotó: PVSK

Hirdetés