Már biztos, hogy felújítják a pécsi “Egypúpút”

Végre nemcsak toldozni-foltozni fogják a pécsi Árpád-felüljárót, közismert nevén az “Egypúpút”, hanem teljesen felújítják. Sőt, mindezt belátható időn belül elkezdheti a Magyar Közút. 

hirdetés
Uránia Mozi

Belátható közelségbe került a pécsi “Egypúpú”, azaz a Kertvárost a belvárossal összekötő felüljáró teljes, átfogó felújítása: az útkezelő Magyar Közút NZrt. ugyanis már elindította a közbeszerzési eljárást.

Lesz munka bőven

A munkák most nem kisebb kátyúzást tartalmaznak, mint az előző években, hanem a híd teljes felújítását. A cég közlése szerint többek között a burkolat, a szigetelés, a szegélyek és a vízelvezető rendszer is megújul, továbbá amennyiben szükséges, úgy a szerkezeti elemek javítására is sor kerül.

Arra nem kaptunk választ, mennyibe is kerül ez a nagyszabású rekonstrukció – hiszen még folyik a közbeszerzési eljárás –, de annyi bizonyosan elmondható, hogy sok százmilliós munkáról van szó.

Bár a korábbi tervek még úgy szóltak, várhatóan ősszel, az iskolakezdési csúccsal együtt indulhat el a hatalmas munka, most autósbarátabb időpontot jelölt meg a Magyar Közút. Mint közölték, a munkák jövőre, a téli útüzemeltetési időszak után kezdődhetnek el, és 2018 második felében folynak. A teljes beruházás ugyanis elég hosszú ideig, mintegy 4-5 hónapig tart majd az útkezelő társaság közlése szerint.

Már folyik a közbeszerzés a kivitelezésre

Dugókra persze ekkor is bőven lehet készülni (az más kérdés, hogy az “Egypúpú” már eddig is olyan műszaki állapotban volt, hogy kis túlzással folyamatosan kátyúzni kellett, ha viszont ez a beruházás lezajlik, remélhetőleg egy ideig nem lesz vele gond). A cég tájékoztatása szerint a kivitelezés két sáv lezárása mellett, egy-egy forgalmi sáv használatával folyik majd – azaz elég szűk lesz a keresztmetszet az amúgy rendkívül forgalmas hídon.

1 hozzászólás

  1. Biztos teljesen fel tudják újítani a hidat ha hagyják a forgalmat :/ legalább lesz mire fogni a későbbiekben ha gondok lesznek.

Comments are closed.