Már épül az ultramodern pécsi fogászati centrum

A Pécsi Tudományegyetem közel hétmilliárd forint (egészen pontosan 6 868 840 002 forint) támogatásban részesült, hogy megépülhessen a Szigeti út – Tüzér utca – Athinay út és Lovarda utca tömbjének észak–nyugati részén a PTE új fogászati elméleti tömbje, ahol várhatóan egy óriási ötszintes, 60 székes fogászati oktatási intézmény jön így létre.

hirdetés
Uránia Mozi

A kivitelezés március 16-án kezdődött, mikor a Pécsi Tudományegyetem átadta a munkaterületet a STRABAG Építő Kft-nek. A munkálatok várhatóan 18 hónapig tartanak majd.

A régi, rossz energetikájú belvárosi ingatlant, a Dischka Győző utcai épületet kiváltva az orvosi kampuszhoz közel egy modern, korszerű és gazdaságosan fenntartható létesítmény épül, mely szervesen illeszkedik majd az északi tömb gyalogos tengelyéhez és jól szolgálja saját tömbjének későbbi teljes rekonstrukcióját, mely során két szinten több száz parkolóhelyet alakítanak ki. Az új ingatlant a Masszi Építész Iroda Kft. tervezte.

A pécsi fogorvosképzésről

Az önálló pécsi fogorvosképzés az 1970-es évekre vezethető vissza, 1975-ben adták át a képzésnek jelenleg otthont adó Dischka Győző utcai épületet, amelyet 100-120 hallgató magyar nyelvű képzésére méreteztek eredetileg. A 2000-es évektől kezdődve az oktatás angol és német nyelvű programokkal bővült, jelenleg a szaknak több mint 500 hallgatója van.

Azonban a Dischka Győző utcai épület már nem képes kiszolgálni a graduális, posztgraduális és továbbképzési oktatás igényeit. A beruházással a Pécsi Tudományegyetem egy olyan fogorvosi oktatási központot hoz létre, amely biztos hátteret nyújt a fogorvostan-hallgatók, a szakfogorvosok képzésének és a szakorvosok továbbképzésének.