ÖPE: a baloldali polgármesterjelölt egykori faégetése helyett fákat ültetnek

Nagyon tudatos zöldítés folyik Pécsett, aminek egy újabb állomásához érkezett a város – mondta Kővári János. AZ ÖPE elnöke Tüskésréten tartott sajtótájékoztatóján elmondta: ezen a területen valaha salaklerakó működött, mostanra azonban a „város tüdejének” is lehetne nevezni a területet.

hirdetés
Uránia Mozi

Az elmúlt években egy nagyon tudatos fejlesztés zajlott, létrehozták a Tudás Ligetét 650 fa elültetésével, idén pedig Pécs Liget néven elkezdődött egy olyan projekt, ahol 150 ezer fát ültettek el ezen a területen. Ez azt jelenti, hogy minden pécsire jut egy fa. A zöldítéssel nem szeretnének leállni a városban, közösségi faültetés keretében egyre több növény kerül a földbe.

Kővári: A Pécs Ligetben, ami a Tüskésrét mellett található 150 ezer fát ültettek el a Biokom emberei

– Mindannyiunkat elborzasztott a látvány, hogy Szibériában, Brazíliában több ezer hektár terület ég el. Sajnos Pécsett is volt olyan időszak, amikor erdőket vágtak ki és égettek el, erre nagyon büszke Péterffy Attila, a baloldal polgármesterjelöltje – mondta Kővári János. Az ÖPE elnöke hozzátette: a városban viszont az elmúlt 8-10 évben nagyon tudatos fatelepítés zajlik, és már folynak a tárgyalások az erőművel, hogy a fatüzelést teljes mértékben hagyják el.

Hirdetés