Mazács Fanni és Bali Dániel újabb vb-címet nyert

A portugáliai Guimaresben rendezett aerobik-világbajnokságon a trióban elért aranyérem után újabb pécsi sikerek születtek.

A sportág pécsi kiválóságai már pénteken megkoronázták amúgy is pazar pályafutásukat, hiszen ahogyan arról már beszámoltunk, a Bali Dániel, Mazács Fanni, Farkas Balázs trió világbajnok lett. Mivel aznap a magyar csapat tagjaként a team ranking versenyben is aranyat nyertek, így szombaton Mazács és Bali már kétszeres vb-győztesként vághatott neki a vegyespáros döntőjének.

Ott pedig gyakorlatilag hibátlan műsort bemutatva ismét világbajnok lett a PSN Zrt. két versenyzője. Ezzel egyébként rögtön a magyar aerobik-sport történetének legeredményesebb képviselőivé váltak, hiszen már háromszoros világbajnoknak mondhatják magukat.

Tegnap a csoport fináléban is érdekelt volt a magyar csapat, ahol újabb remek produkciót nyújtva ezüstérmet szerzett, méghozzá úgy, hogy a Mazács, Bali és Farkas is kivette a részét a sikerből (mellettük Lőcsei Zoltán és Szőllősi Panna volt még tagja a magyar csoportnak).

Aerobik-válogatottunk ezzel története legeredményesebb vb-jét zárta, hiszen három arany mellett két ezüstöt és egy bronzot szerzett meg Guimaresben.

– Parádésan sikerült ez a világbajnokság, minden idők legsikeresebb vb-je lett magyar szempontból, hiszen utoljára több mint 20 éve volt aranyérmünk, most pedig hirtelen három is lett – nyilatkozta a Magyar Torna Szövetség honlapján a PSN kiválósága, Bali Dániel. – Jeles napok ezek a magyar aerobik számára, és az én karrieremben is. 2014 óta kilenc vb-érmet szereztem, de egyik sem arany volt, úgyhogy én ezt kiböjtöltem. De úgy néz ki, hogy most elindult a szekér. Kicsit úgy érzem, hogy ennek így kellett történnie, nagyon boldog vagyok. Az elmúlt 7-8 év munkája mostanra ért be, mind a versenyzők munkája, mind a szakmai vezetésé, pszichológiai és szakmai szempontból is minden összeállt. Szerintem az nagyon jó volt, hogy sosem éreztük azt, hogy mi készen vagyunk, mindent tudunk. Az edzőkkel együtt elengedtük a kevésbé jó dolgokat, arra építettünk, ami jó volt, akár a felkészülés apró részleteit, akár a gyakorlatokat tekintve. Azt mindenképpen szeretném elmondani, hogy nagyon jó gyakorlataink vannak, művészi hatás pontban élen vagyunk, az edzésen meg hozzátesszük a kivitelt meg a nehézséget, úgyhogy ez a siker egy komplex, sok éven át tartó munka eredménye.