Megkezdődött a Bánki Donát iskola felújítása

Január 25-én kezdődtek a munkák a pécsi iskolában – tájékoztatta lapunkat a pécsi önkormányzat.

hirdetés
Uránia Mozi

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. által összeállított TOP-os projekt 100 százalékos támogatásintenzitás mellett több mint 691 millió (bruttó 691 200 000) forint támogatást nyert el.

A kivitelezési szerződést 2020 decemberében írták alá.

Az általános iskola felújítandó épületében uszoda és tornaterem is van. A projekt keretében energetikai korszerűsítésekre kerül majd sor: a külső homlokzati nyílászárókat korszerű ablakokra cserélik, az épület külső falazataira és tetőszerkezetére hőszigetelés kerül és vandálbiztos termófejekkel ellátott radiátorokat építenek be.

Az épület tetejére napelemes rendszert telepítenek.

A fejlesztések várhatóan csökkentik az iskola energiafelhasználását, javítják a komfortérzetet az épületben.

A korszerűsítés során a régi árnyékolókat újakra cserélik. Az alagsori helyiségekben hővisszanyerős ventilátorokat helyeznek el. Lesz új akadálymentes parkoló és vécé, továbbá infokommunikációs jeleket tesznek ki.

A tető teljes felújítása miatt az épületre új villámvédelmi rendszert építenek ki.

Az önkormányzat a fejlesztéshez bruttó 54 millió forint önerőt biztosít, melynek segítségével a pályázatból nem támogatható, de az épület korszerűsítéséhez kapcsolódó, további beruházások is megvalósulnak. Így tűzjelző rendszert is kiépíthetnek, a meglévő homlokzati klímákat pedig új berendezésekkel váltják ki, az iskola rossz állapotban lévő kültéri lépcsőjét is felújítják, és az épületet bent is kifestik – derül ki az önkormányzat közleményéből.

A Bánki Donát Utcai Általános Iskola felújítása várhatóan idén év végéig fejeződik be.