Indul a színházi évad!

Páva Zsolt mindig kerít idő a színházra

Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora a sokéves hagyományt követve vásárolták meg a Pécsi Nemzeti Színház 2017/2018-as évadára szóló színházbérletüket. Ezzel a gesztussal hívják fel a figyelmet arra, hogy megkezdődik az évad a színházban, ahol bizony nagyszerű darabok kerülnek színpadára a közeljövőben!

Több éve hagyomány már, hogy Pécs polgármestere a sajtó jelenlétében vásárolja meg a Pécsi Nemzeti Színház aktuális évadára szóló bérletét. Idén sem volt ez másként, a városvezető mellett Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora is megváltotta a 2017/2018-as évadra szóló bérletét, ezzel is jelezvén: elindult a színházbérletek árusítása!

Páva Zsolt, Bódis József, és Rázga Miklós, a színház igazgatója

A polgármester lapunknak elmondta, hogy bevett szokása minden évben, hogy a Pécsi Nemzeti Színház programfüzetében megjelöli azokat a premiereket, melyekre családjával el szeretne menni. Ugyan természetesen sűrű a programja, de – mint mondta – mindig tud időt szakítani a fontos előadásokra.

– Mindent szeretek a színházban, de ha nagyon választanom kellene, a klasszikus darabokat, a klasszikus szerzők műveit kedvelem a legjobban. Nemcsak szeretem, de ismerem is őket, így nem ér nagy meglepetés, ha beülök egy-egy ilyen darab előadására – mondta a városvezető.

Páva Zsolt mindig kerít időt a színházra

Az évadbérletre feltehetően a polgármester és a rektor mellett sok más pécsi színházrajongónak is szükségese lesz, hiszen sok izgalmas, ismert és kevésbé ismert darab érkezik a közeljövőben a Pécsi Nemzeti Színházba.

Íme a bőséges felhozatal:

Szeptember 15-én a Pécsi Balettel közös produkcióként A makrancos hölgy című táncjáték kerül először műsorra, 16-án pedig Marc Camoletti Boeing, Boeing című bohózatát mutatják be.

Október 6-án érkezik a mindenki által ismert musical, A muzsika hangja pécsi feldolgozása, melynek koreográfusa Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója. Október 14-én mutatják be az Anger Zsolt által rendezett A diszpécsert, melynek műfaji besorolása igazán érdekfeszítő, ez a darab ugyanis egy „tudományos-fantasztikus agymasszázs”.

December elsején egy újabb klasszikust láthatnak a pécsi színházbarátok, jön Christopher Hampton Veszedelmes viszonyok című romantikus műve, melyet Horgas Ádám rendez. Henrik Ibsen Nóra című örökbecsűjét december 8-án mutatja be a teátrum, a színház operatagozata pedig a Pannon Filharmonikusokkal közreműködve adja elő ifjabb Johann Strauss A denevér című vígoperáját december 22-étől.

Jövő február 16-tól pedig Bornemisza Péter Magyar Elektra című tragédiáját láthatják a színház pécsi szerelmesei. Május 25-én Francis Veber Balfácánt vacsorára című – több filmváltozatot megélt – komédiáját is színpadra viszik, 26-án pedig G. A. Rossini Hamupipőke című klasszikus vígoperáját mutatják be Méhes László rendezésében.

Hirdetés