Megkezdődtek a találgatások: ki lesz a PTE új kancellárja? Októberben kiderül!

Ugyan a Pécsi Tudományegyetem (PTE) még ki sem írta a szeptember 1-ével posztjáról távozó Jenei Zoltán pozícióját, máris zajlanak a találgatások, ki lesz majd a pécsi egyetem új kancellárja? Nevek is felröppentek már, habár egyik sem megerősített forrásból származik. A pályázatot közben meghirdették, októberben kiderül, hogy ki lesz a befutó.

hirdetés
Uránia Mozi

Mint az ismert, június 30-ával visszahívta a PTE kancellári posztjáról Jenei Zoltánt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Jeneinek csak két év múlva járt volna le a megbízatása, távozása okait egyelőre továbbra is csak találgatják, ahogy arról lapunk már korábban is beszámolt

Ugyanígy találgatják nyilván azt is, hogy vajon ki lesz a megüresedő pozíció jövendőbeli várományosa, noha arról sem tudni, hogy az Információs és Technológiai Minisztérium mikor írja ki a pályázatot a posztra. A Szabad Pécs mérföldes okfejtésében nem megerősített forrásokra hivatkozva például azt írja, hogy ugyan több lehetséges jelöltről is tudnak, akiket egyetemi körökben emlegetnek, de csak egy valaki van, akit „tuti befutónak” vélnek.

A lap szerint kancellár-jelölt lehet Vári Attila, a Fidesz pécsi önkormányzati képviselője és volt pécsi polgármester-jelölt. Lehetséges új kancellárként említik Csizi Péter ex-alpolgármestert és ex-országgyűlési képviselőt, valamint a PTE oktatási igazgatóját, Lengvárszky Attilát is, továbbá még két gazdasági szakembert, őket név nélkül. Végül pedig Decsi Istvánt, volt fideszes alpolgármestert említi a cikk, ő lenne az említett „tuti befutó”, legalábbis Szabad Pécs „nem hivatalos, nem megerősített értesülése” szerint. Az ügyben meg is keresték Decsit, aki annyit válaszolt nekik, hogy „a kérdés nem aktuális”, szóval egyáltalán nem biztos, hogy Decsi indul a kancellári pozícióért.

Hogy valóban a felsoroltak közül kerül-e majd ki az egyetem új kancellárja, az a jövő zenéje.

FRISSÍTVE – július 13., 10.14:

Az ITM július 13-án kiírta a pályázati felhívást. Eszerint a pályázat benyújtásának határideje: 2020. július 31. A pályázat elbírálásának határideje: 2020. október 14., a leendő kancellár pedig október 15-től legfejebb 5 év-ig tölti majd be a pozíciót.

 

Hirdetés