Megszépülnek Uránváros járdái!

A Kőrösi Csoma Sándor utcában nemsokára befejezik a munkát

Uránváros elmúlt 25 évének legnagyobb járdafelújítási munkálatai kezdődtek meg a Kőrösi Csoma Sándor utcában. A városrészben nagy szükség volt már a járdák javítására, hiszen egyes leromlott állapotú járdákhoz Uránváros születése óta nem nyúltak.

hirdetés
Uránia Mozi

Augusztus vége óta javában zajlanak az uránvárosi járdafelújítási munkálatok a Kőrösi Csoma Sándor utcában. A munka első ütemeként az utca elején végezték el a járda javítását, az utca végén pedig a Radnóti Miklós Gimnázium mögötti járdát csinálták meg. A munka második üteme jelenleg is folyik, az utca déli oldalán alakítanak ki 40 új parkolóhelyet a Biokom munkásai.

A Kőrösi Csoma Sándor utcában nemsokára befejezik a munkát

Decsi István alpolgármester, Uránváros önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, az utcában a járdák javítására és a plusz parkolók létrehozására régóta nagy szükség volt, hiszen az itt élő uránvárosiak életét megnehezítette a rossz állapotú burkolat, melyen egyre nehezebb és körülményesebb volt sétálni, biciklizni, babakocsit tolni, vagy éppen kerekesszékkel közlekedni, továbbá sok panasz érkezett hozzá a kevés közeli parkolóhely miatt is.

A 40 új parkolót pár hét múlva, szeptember végén használni tudják majd a pécsiek, ugyanakkor már most is vannak olyan frissen elkészült parkolók, ahova beállhatnak az autósok – mondta.

Készülnek az új parkolók
Hoppál Péter országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán számolt be a felújításról 

A Kőrösi Csoma Sándor utca járdáinak javítása mellett a karbantartási projekt keretében a városrész több más pontján is megújulnak a járdák a következő hónapokban.

– Hiánypótló járdafelújítási projekt ez – hangsúlyozta –, hiszen a problémás utcaszakaszok lényegében egyidősek a városrésszel, tehát 60 éve nem nyúltak hozzájuk, nem javították meg a fák gyökerei és a közműmunkák által feltört, megrepesztett szakaszokat. Decsi István kiemelte, hogy a Kőrösi Csoma Sándor utcai felújításokkal a városrész történetének legnagyobb járdarekonstrukciója vette tehát kezdetét, ezt követi jövő tavasszal a Hajnóczy József utcai kispiac felújítása, melynek során a piac környékének járdáit is rendbe teszik.