Megszépült ovi várja már a pécs-hirdi kicsiket

Megújult a pécs-hirdi óvoda, május 25-én fogadta először a mosolygós kisgyerekeket, akiknek egyúttal ez volt az első ovis napja is a koronavírus-korlátozások vidéki enyhítése óta.

A pécsi önkormányzat fontos célja, hogy minden városrészben lehetőséget biztosítson az intézményfejlesztésre. Ennek eredményeképpen kezdődött meg a Keleti Városrészi Óvoda Hirdi Tagóvodája felújítása.

A pályázat megvalósítására az önkormányzat több mint 98 millió (bruttó 98 806 000 Ft) támogatást kapott.

A szerződéskötésre 2019 szeptemberében került sor a KŐHÁZ Építőipari és Beruházási Zrt.-vel. A pécsi önkormányzat bruttó 64 millió forint saját erőt biztosított a munkák sikeréhez.

A több mint 153 milliós (bruttó 153 728 878 Ft) fejlesztés részeként az óvoda összes, 27 darab nyílászáróját kicserélték. Elkészült a homlokzat és a tető hőszigetelése. Megújult az öltözők, mosdók belső burkolata, gyermekillemhelyet és kézmosót is építettek.

Az óvodában korábban volt tornaszoba, most egy 70 négyzetméteres helyiséget alakítottak ki szertárral együtt az épület déli részén – itt tornázhatnak mostantól a picik az óvó nénik segítségével. Az ovinak nem volt fejlesztőszobája sem, ezért előkészítettek egy orvosi, elkülönítő helyiséget szülői fogadószobával. A nevelői szociális blokkok pedig egy helyre kerültek, saját öltözővel, irodával, zuhanyzóval és illemhellyel az épület északnyugati részén.

Akadálymentesítették a bejáratot, a szülői fogadóhelyiséget, az orvosi-, az elkülönítő- és a fejlesztőszobát, valamint új akadálymenetes mosdóval is bővült a pécs-hirdi ovi. A fejlesztés része volt még a tájékozódást segítő információs rendszer és egy akadálymentes parkoló kiépítése is.

Teljesen megújult az épület gépészeti- (új kondenzációs kazánnal), villamos- (az épület tetőszerkezetére telepített napelemekkel), valamint gyengeáramú rendszere.

A felújított intézmény május 25-én nyitotta meg a kapuit a gyerekek előtt.

Íme néhány fotó a megszépült oviról:

Hirdetés