Április 3-án kezdődnek meg a Petőfi utcai szennyvízvezeték-rekonstrukció második ütemének kivitelezési munkálatai. A Petőfi utca Kodály Zoltán utcai körforgalomtól a Kolozsvár utcáig tartó szakaszán öt ütemben újulnak meg a vezetékek. A részletekről – az útlezárásokról, parkolásról, forgalmirend-változásokról – a pécsi önkormányzat tájékoztat.

II. ütem: április 3. – május 19.

Petőfi utca József Attila utca (6. számú főút) és Erreth Lajos utca közötti szakasza

Április 2-án befejeződnek a kivitelezési munkálatok a Petőfi utca Nagyvárad utca és József Attila utca közötti területen, így ezen a szakaszon április 3-tól visszaáll az eredeti forgalmi rend. Ekkor az útburkolat helyreállítása ideiglenesen történik csak meg. Annak érdekében, hogy a Petőfi utca érintett szakasza egységesen, teljes szélességében új burkolatot kaphasson, az aszfaltozási munkákat nyáron végzi el a kivitelező. A József Attila utca felől április 3-tól folytatódik a Petőfi utcai szennyvízvezetékek rekonstrukciója.

A kivitelezés előreláthatóan 7 hetet vesz majd igénybe, a munkálatok várhatóan május 19-ig tartanak.

A rekonstrukció ezen a szakaszon teljes útlezárás mellett valósul meg, hogy minél gyorsabban haladhasson a felújítás, a lehető legrövidebb ideig zavarva a közlekedést. Az út közepén 3 méteres mélységben futó fővezetéket korszerű béleléses technológiával cserélik a szakemberek, az ingatlanok bekötéseinek felújítását az út két oldalán párhuzamosan, egyszerre végzik.

A gyalogosforgalom az érintett szakaszon az utca két oldalán haladhat.

  • A Megyeri tér és a 6-os számú főút csomópontban a keleti oldali gyalogos-átkelőhely ideiglenesen megszűnik a kereszteződés nagyobb forgalomáteresztő képessége érdekében.
  • A Hungária utcából balra nagy ívben, a Madách Imre utcára be lehet kanyarodni. A Madách Imre utcában nem engedélyezett a parkolás.
  • A korlátozás érinti a 6-os számú főutat is, amely miatt előreláthatólag május 8-tól Uránváros irányába csak egy sáv lesz járható, a belváros irányába pedig sávelhúzásra kell majd számítani.

Parkolás

A lezárt szakasz a II-es díjzóna B szektorába tartozik. Az ott érvényes bérlettel rendelkező Petőfi utcai lakók a szomszédos F szektorban (a József Attila, a Petőfi, a Kolozsvár és a Rét utcák által határolt területen) a munkálatok ideje alatt ingyen várakozhatnak.

A kivitelezés alatt a kommunális hulladékelszállítás rendje nem változik, a lezárt területre eső konténerekre ideiglenes tárolókat jelölnek ki (a déli oldalon a Petőfi utca 59. szám előtt, az északi oldalon a Petőfi utca 49. szám előtt), hogy biztosíthassák az ürítésüket.

Terelőút
  • 6-os számú főút – Jászai Mari utca – Erreth Lajos utca – Petőfi utca, egy irányba;
  • 6-os számú főút – Madách Imre utca – Hungária utca, egy irányba, (ellenkező irányba, a Madách Imre utcából a 6-os útra balra tiltott a kanyarodás);
  • Petőfi utca – Hargita utca – Madách Imre utca – 6-os számú út, Pécs nyugat;
  • Petőfi utca – Hargita utca – Megyeri tér – 6-os számú út, Pécs kelet/nyugat;

A tájékoztatást táblák kihelyezéséve segítik, a környékbeli vállalkozásokat elektronikus úton és szórólapok segítségével informálják. Az önkormányzat kéri, hogy a munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjünk.

A projekt tervezetten 2023 év végén zárul.

Hirdetés