Új helyen a kertvárosi bérletpénztár!

Hétfőn megnyílt Kertváros új buszjegy- és bérletpénztára a Csontváry utcában, ahol ráadásul a Tüke Kártyát is ki lehet váltani. 

hirdetés
Uránia Mozi

A Csontváry utca 10-ben, a Nevelési Központ közelében nyílt meg Kertváros új bérlet- és jegypénztára hétfőn. A létesítmény eddig az épület másik oldalán volt, jóval kisebb területen, közelebb az egykori buszpályaudvarhoz. Mint az ismert, a házak közötti buszpályaudvar Kertvárosban megszűnt, arra a területre park épült, így most az épület másik oldalára, könnyebben megközelíthető helyre került a bérletpénztár.

Korszerű körülmények várják az utasokat

Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője a hétfői megnyitón hangsúlyozta, a közösségi közlekedés megújítását minden szinten az motiválta, hogy minél inkább megfeleljenek az utasok igényeinek. Ennek érdekében újult meg a buszpark, alakult át a járathálózat, és azért alakítják át a bérletpénztárakat is, hogy igazodjanak a modern kor követelményeihez. A kertvárosi bérletpénztár – amely a belvárosi után a második legforgalmasabb – nagyobb területen, komfortos körülmények között várja tehát az utasokat.

A nyitvatartás szintén a pécsiek igényeihez igazodik: a bérletvárárlás időszakában, azaz minden hónap 29-étől a következő hónap 7-éig munkanapokon már reggel 6.30-tól egészen 19.30-ig várják az ügyfeleket, és ekkor szabad- és munkaszüneti napokon is nyitva van reggel 7-től délig. (A többi munkanapon 7 és 17, szabadnapon 7 és 12 óra között lehet felkeresni.)

Csizi Péter mutatta be az új bérletközpontot

A Csontváry utca 10. alatt található bérletcentrumban ugyanakkor a Tüke Kártya is kiváltható, mivel ide költözött a kertvárosi Tüke-iroda. Mint Csizi Péter hangsúlyozta, a Tüke Kártya jelentős kedvezményeket ad a buszközlekedésben is, így jogos volt a pécsiek azon igénye, hogy egy helyszínen lehessen kiváltani a kártyát a bérletekkel.