Megvan a pluszpénz az új pécsi vásárcsarnok megépítéséhez

Biztosítja a kormány az igényelt többlettámogatást, így 416 millió forintot kap Pécs a vásárcsarnok megépítésére – tájékoztatta lapunkat a pécsi önkormányzat.

hirdetés
Uránia Mozi

2020 júliusában soron kívül döntött Pécs önkormányzata a vásárcsarnok-projekt elindításáról, hogy a pécsiek számára fontos fejlesztés 2022 decemberéig meg tudjon valósulni – olvasható az önkormányzat közleményében.

A 2019 októbere előtt, az előző ciklusban folytatott közbeszerzés eredményeként 416 millió forintos hiányt kellett a mostani városvezetésnek kipótolnia ahhoz, hogy a megítélt uniós támogatást ne kelljen visszatéríteni, és elkészülhessen az új vásárcsarnok.

Ezt részben saját forrásból, részben beruházási hitelből biztosította az önkormányzat. Ugyanakkor abban bízott a városvezetés, hogy a hiányzó összeget a kormány uniós forrásból pótolja majd.

Az október 5-ei Magyar Közlönyben jelent meg a határozat, amely szerint az igényelt többlettámogatás összegét teljes egészében biztosítják Pécs számára. A pécsi önkormányzat szerint ezzel korrekt szakmai lépést tett a kormány, mely által elkészülhet az új vásárcsarnok.