Megvan, ki megy a Meki helyére?

Január 16-ig lehetett pályázni a korábban a városháza aljában működő McDonald’s által használt ingatlanrész bérleti jogára. A határidő lejárta után informális úton annyit tudtunk meg, hogy állítólag csak egy cég jelentkezett. Információink szerint a Jókai Bisztróhoz köthető tulajdonosi kör által vitt gazdasági társaság üzemeltetné tovább a helyet.

jokai_bisztro02

Decemberben írta ki a város azt a pályázatot, amelyen az Árkádba költöző gyorsétterem által használt bérleti jogot lehet elnyerni. A városházán Lovász István jegyző annyit erősített meg lapunknak, hogy volt érvényes pályázat, így várhatóan a gazdasági bizottság javaslatára a polgármester dönthet a kérdésben.

A Széchenyi tér és a Király utca sarkán található 448 négyzetméteres üzlethelyiséget 15+5 évre hirdette meg a város havi 1,1 millió plusz áfáért. A kiírás szerint az épületbe egy új, Pécs belvárosához méltó, exkluzív étterem üzemeltetőit várják.

A PécsMa.hu értesülései szerint a megadott határidőig egyetlen pályázó jelentkezett, mégpedig úgy tudjuk,hogy a Jókai téri Jókai Bisztróhoz köthető vállalkozás. Kocsis József, a Jókai Bisztró tulajdonosa lapunknak az eredményhirdetésig nem kívánt nyilatkozni, de azt kijelentette: nem a Jókai Bisztró, illetve az ügyvezetésével működő SZOCEG Nonprofit Kft. pályázott. Hozzátette: az eredményhirdetés után viszont szívesen nyilatkozik majd lapunknak a részleteket illetően, magyarán, hogy milyen típusú éttermet képzeltek el. Szavaiból úgy vettük ki, ő szakmai hátteret ad.

Tavaly tavasszal döntött úgy az amerikai gyorsétteremlánc, hogy nem akar újabb két évtizedre szerződést hosszabbítani, így januárban kivonult a főtérről. A multi egyébként már 2009-ben próbálkozott díjcsökkentéssel gazdasági okokra és a 2008-ban végrehajtott 160 milliós beruházásukra hivatkozva, ám ezt akkor elvetették. A bérleményt még 1994-ben a Krippl Zoltán által vezetett városvezetés adta ki, akkor nettó 500 ezer forintért.

jokai_bisztro01

[note note_color=”#66e2ff”]A Jókai Bisztro

A kiszolgálás az első perctől figyelmes, és eléggé formális: bisztró elnevezésből ennél egy kicsit lazábbra is következtethetnénk, viszont a felkészültség kiváló – írja a Dining Guide a pécsi étteremről. A kritika egyértelműen pozitív képet fest a helyről, a tesztelő szerint a “gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a Jókai Bisztróban”.[/note]

 

Fotók: www.jokaibisztro.hu