Méltó volt egy rangadóhoz

Élvezetes, jó meccset játszott az NB II. két baranyai csapata egymás ellen, a Pécs és a Kozármisleny végül osztozott a pontokon.

A PMFC számára nagyon fontos lett volna, hogy végre elkezdje gyűjteni a győzelmeket, azonban a remek szezont futó Misleny ellen, még hazai pályán sem tűnt egyszerűnek a három pont megszerzése. Főleg úgy, hogy már a második percben vezetést szereztek a vendégek. A Pécs azért igyekezett gyorsan összekapni magát, amiből aztán egy nagyon élvezetes első félidő kerekedett. Előbb egy szöglet után egyenlítettek Ráczék, majd nem sokkal később már ismét a Mislenynél volt az előny. Amikor a 33. percben Harsányi szezonbeli ötödik találatával már 2-2 volt az állás, öröm volt végignézni a PMFC stadionjának lelátóin – igazi futballhangulat költözött ugyanis az újmecsekaljai katlanba.

A szünet azért valamelyest megakasztotta a remek játékot, de a második félidőben a Pécs így is többször járt közel a vezetés megszerzéséhez. Azonban Krausz 16 méteres lökete, Harsányi ollózása és Bukovics megpattanó lövése sem tudott kifogni Lékai kapuson. Az utolsó negyed órára aztán emberelőnybe került a Munkás, ez azonban épp a hazaiakat fogta meg. A Misleny ugyanis emberhátrányban is kétszer került ziccerbe – igaz mind a kettőt el is puskázta.

A döntetlen így összességében igazságos eredménynek mondható. És bár ezzel nincs sokkal előrébb a PMFC, azért jó volt látni végre, talán a szezonban először, hogy igazán jó meccset játszottak a pécsiek.

PMFC–HR-Rent Kozármisleny 2-2 (2-2)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 26. forduló. Pécs, 1800 néző.
PMFC: Helesfay – Miknyóczki (Majnovics, 64.), Rácz L., Pejovics, Hadaró – Terbe, Krausz (Tóth-Gábor, 81.) – Szabó M., Hudák, Harsányi – Rácz B. (Bukovics, 64.). Megbízott edző: Czinkon Szabolcs.
HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke, Horváth D., Füredi (Bor, 56.), Turi – Nagy E., Major (Hegedűs, 56.) – Molnár Á., Schuszter (Daru, 68.), Kirchner (Kozics, 85.) – Horváth P. (Tóth Z., 68.) Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Gólok: Miknyóczki (20.), Harsányi (33.), ill. Schuszter (2.), Kirchner (26.).

Kiállítva: Horváth D. (76.).

További eredmények:

Mosonmagyaróvár–Nyíregyháza 0-3
Soroksár–Haladás 1-1
Budafok–Bp. Honvéd 1-0
Kazincbarcika–Csákvár 1-1
Vasas–BVSC 2-0
Ajka–Gyirmót 1-0
Szeged–Tiszakécske 0-2

Fotó: PMFC / Kurdi József

Hirdetés