Migránsok: Pécsre is ezrek jöhetnek?

A pécsbányai kórház tökéletes idősek otthona lehetne

Nem kizárt, hogy évek óta üresen álló épületekben helyeznék el Pécsen is azokat a migránsokat, akiket az Európai Unió Magyarországra telepítene. Pécsen ilyen lehet a volt Tüdőszanatórium, az Áper laktanya, a Munkácsy utcai volt rendelőintézet, vagy éppen a pécsbányai kórház épülete.

Néhány nappal ezelőtt derült ki a kormányzati sajtótájékoztatón, hogy a tervek szerint hazánkba 130 ezer menekültet is betelepíthetnek, belőlük jócskán juthat a nagyvárosokba is. Már csak azért is lehetséges az, hogy a főváros mellett a legnagyobb településekre kerüljenek a legtöbben közülük, mert az infrastrukturális lehetőségek a nagyvárosokban adottak. Pécsre is több ezren, akár tízezren is jöhetnének.

tüdőszanatórium5
Évek óta üresen áll a Tüdőszanatórium is

Emlékezetes, korábban a Pécs melletti Martonfán, egy honvédségi területen húztak volna fel menekülttábort, ami már akkor hatalmas tiltakozást váltott ki, holott jóval kevesebb migráns elhelyezéséről volt szó.

Pécsen jelenleg több olyan üres ingatlan is van, amelyeket akár arra is használhatnak, hogy oda menekülteket helyezzenek el. Évek óta üresen áll az állami tulajdonban lévő Tüdőszanatórium épülete a Mecsekoldalban. Az ingatlant egy ideig megpróbálták értékesíteni, de nem volt rá jelentkező, ugyanakkor milliárdos beruházásból menekültszállássá lehetne átalakítani.

laktanya
A menekültek fogadására legalkalmasabb a volt laktanya lenne?

Szintén célpont lehet a volt Áper-laktanya a 6-os út mellett. Ez ugyan magánbirtokban van, ám ennek ellenére a területe, nagysága és elhelyezkedése megfelelő lehetne akár egy nagyobb fogadóállomás kialakítására.

munkácsy rendelő archív3
A volt rendelőhöz közel van a honvédségi parancsnokság

A szórásból ezek mellett nem maradhat ki a pécsbányai kórház – szintén állami kézben – sem, amelynek évek óta semmilyen funkciója nincs, várja az új gazdáját. A Munkácsy utcai rendelőt még 2008-ban adták el, azóta – azon kívül, hogy a egyik részét felújították, irodákat alakítottak ki benne – üresen áll. Ez ráadásul közel van a honvédség hadkiegészítő parancsnokságához, ami a szomszédos Kisfaludy utcában van.

A pécsbányai kórház tökéletes idősek otthona lehetne
A pécsbányai kórház is megfelelő lehetne

Ugyanakkor a kormányzati tájékoztatón az is elhangzott, hogy a betelepítésben érintett önkormányzatoknak több embert kellene támogatniuk, így a jelenlegi segélyezés fejenkénti összege is csökkenne. A betelepítettek minden uniós tagországban egyforma mértékű szociális támogatást kapnának, a bevándorlók 300 eurót kaphatnak, a romák viszont csak 30 eurót – mondta Lázár János miniszter.

10 HOZZÁSZÓLÁS

  1. “Az ingatlant egy ideig megpróbálták értékesíteni, de nem volt rá jelentkező,” nettó hazugság. Csak nem volt eléggé hmmm… izé… szóval… agilis. Vagy ilyesmi. Talán majd a Lőrinc testvér…

  2. Így már érthető a sok migráns az Árkádban, minden nap. Már azt is értem, hogy miért is jönnek a Munkácsy u-i Rendelő felől….

  3. Tudod (Tudta?), hogy mit írtál le? Mert ennek semmi értelme. Semmi az égvilágon, hacsak nem te vagy Bóka Máté.

  4. A pápának Soros és Gyurcsány diktál, ez bebizonyosodott, találtak migránsok hátizsákjában erre utaló dokumentumokat…

  5. Esetleg a szomszédodban nincs egy két üres ház ahol azok ellaknának egy darabig akik a lányodat megerőszakolják, meg téged kirabolnak? Csak hogy ne kelljen nekik még a buszon is megverni az ellenőrt vagy eltévedni vagy hasonló rasszizmumust átélni. Csak a javukat akarom én is.

  6. “Hívő keresztényként a bucim tele van ezzel a pápával, lassan már akkora baromságokat mond, mint Jézus.”

  7. Nyugi emberek, ezzel a cikkel csak a gecibuta városvezetést próbálja valahogy ösztönözni a lelkes zsurnaliszta, hogy kezdjenek valamit az üres épületekkel! (Tudja mi motiválja őket!)

  8. Ezzel a cikkel most akkorát hazudtatok, amit nehéz überelni. Ennek minden szava lényegében ferdítés és ordas hazugság. De gondolom majd sokan beveszik, bravó.

Comments are closed.