Minden, amit tudni kell a halottak napi hétvégéről Pécsen

A koronavírus-járvány egy kicsit megnehezíti majd a halottak napi megemlékezést a pécsi temetőben és környékén. Mutatjuk a részleteket, korlátozásokat, buszmenetrendet. 

Hosszabb temetői nyitvatartás a tumultus elkerüléséért

Azért, hogy a lehető legkevesebben tartózkodjanak egyszerre a sírkertben, a pécsi köztemető reggel 6 és este 20 óra között meghosszabbított nyitvatartással fogadja a látogatókat. Pár dolgot mi is tehetünk a fertőzés elkerüléséért: ha lehet, kerüljük a tumultust, viseljünk maszkot és gyakran fertőtlenítsük a kezünket.

Forgalmi változások és parkolás a temető környékén

A Siklósi út városba vezető oldalának külső sávjában ideiglenes parkolókat alakít ki a pécsi önkormányzat, és átmeneti sebességkorlátozást vezet be. A temető a bővítési területén, a Nagyárpádi útról megközelítve ingyenes parkolásra ad lehetőséget. A mozgásukban akadályozottak számára pedig elektromos kisautóval biztosítják a temetőn belüli könnyebb közlekedést. A temetőbe hétvégén egyébként csak mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező autósok hajthatnak be. A temetőt érintő további forgalomkorlátozásokról itt írtunk.

Sűrűbben járnak a helyi buszok

Szombaton és vasárnap a 103-as járatok a temető északi kapuját érintve közlekednek, a 6-os, 7-es és 8-as járatok pedig nagyobb csuklós buszokkal járnak majd. Vasárnap tovább csökkentheti a járatok zsúfoltságát, hogy a normál menetrendhez képest kétszer annyi 7-es járat indul, ami így negyedóránként szállítja az utasokat, és a hétvége ellenére a 60-as járatokat is közlekednek, ezek is érintik a temető északi kapuját, így óránként a keleti városrészből is közvetlen járattal lehet majd megközelíteni a temetőt.

A teljes halottak napi menetrend ide kattintva tekinthető meg.

A temetőben rendezendő megemlékezésekről itt írtunk korábban.

 

Hirdetés