Nagy meccseken vannak túl a pécsi vízilabdás fiatalok

Nagy sorozaton vannak túl a PSN Zrt. Vízilabda Szakosztályának korosztályos csapatai: mind az ifjúsági, a serdülő és a gyermek korosztályban országos kupákon állhattak fel a dobogóra, több neves egyesületet maguk mögé utasítva. Az elért eredményekről Lukács Gergely szakosztályvezető nyilatkozott lapunknak.

Három korosztályban versenyezhettek a PSN fiataljai: az U19-es ifjúsági, az U17-es serdülő és az U15-es gyermek csapatok.

hirdetés

– A Magyar Kupában egy négyes selejtező csoportban a Kaposvárral, a Szombathellyel és a Ferencvárossal kellett megmérkőzni. Itt ragyogó szerepléssel a gyermek és a serdülő csapatok megnyerték a csoportot, az ifjúsági ezüstérmes lett. Így a gyermek és a serdülő korosztályos csapatunk ott lehetett a Margitszigeten megrendezett „final four”-on. Illusztris környezetben megrendezett tornáról volt szó, a nagy, 50 méteres medencében. Itt is sikerült mindkét korosztálynak éremhez jutnia: a gyermek csapat bronzot, a serdülők ezüstöt hoztak haza – mondta Lukács Gergely szakosztályvezető, majd hozzátette a következőket:

– Nagyon büszkék vagyunk mindenkire: játékosokra, edzőkre, szülőkre egyaránt. Nagy szó, hogy egy vidéki bázisú csapat két korosztályban is érmet hozzon haza.

Lukács szerint fontos azt hangsúlyozni, hogy az utánpótlás-nevelésben nem elsősorban az eredményesség számít, hanem az, hogy minél több sportembert neveljenek és csak azután élsportolókat. Persze ezek az eredmények jó visszajelzések mindenkinek az elvégzett munkát illetően.

– A siker jó motiváció és azt is jelzi, jó úton haladunk célunk felé, hogy egy európai szintű utánpótlás-nevelő bázist alakítsunk ki. Már elég közel járunk hozzá! – mondta.

Kiemelt képünkön az U15-ös csapat (forrás: PSN Facebook)

Hirdetés