Negatív lett az összes pécsi adóirodai dolgozó koronavírustesztje

Péterffy Attila jelentette be Online Városinfóján azzal a megjegyzéssel, hogy kontrollvizsgálatot is fognak végezni.

Múlt csütörtökön a pécsi önkormányzat Adóügyi Osztálya egyik munkatársának házastársán elvégzett koronavírus-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A munkatárs és férje is tünetmentesek voltak, a teszt elvégzésére azért volt szükség, mert a házastárs olyan munkakörben kezdett volna dolgozni, ahol a tesztelését kérte a munkáltató.

Pénteken az önkormányzati dolgozón klinikai szintű tesztet végeztek, ennek eredménye negatív lett, azaz a megbízható PCR-teszt nem mutatta ki rajta a koronavírus-fertőzést. Ennek ellenére a polgármester elrendelte az adóiroda bezárását egy hétre.

Pécs önkormányzata pénteken kontakttérképet készíttetett, ez alapján 56 olyan önkormányzati dolgozót azonosítottak az adóiroda és a polgármesteri hivatal munkatársai közül, akik érintkeztek a kollégával.

Hétfő megtörtént az érintett dolgozók klinikai szintű koronavírus-tesztelése, amelynek eredményét ma délután jelentette be Péterffy Attila. A polgármester Online Városinfóján elmondta, az összes teszt negatív lett. Hozzátette, bár ez jó hír, szükség van egy kontrollvizsgálatra is, amit természetesen elvégeznek.