Nem fizetésképtelen a Tüke Busz, a bíróság megszüntette a céggel szembeni eljárást

A Tüke Busz Zrt. menedzsmentje most és a jövőben is minden jogi lépést megtesz annak érdekében, hogy a társaság jó hírneve és gazdasági érdekei ne sérülhessenek – írják közleményükben.

Ahogy azt korábban megírtuk, idén februárban jelent meg egy cikk a Fidesz-közeli Pécsi Újságon „Fizetésképtelenné vált a Tüke Busz? – Felszámolási eljárást indítottak az önkormányzati céggel szemben” címmel. Ebben a 2015-ben Hollandiából érkezett használt Volvo-buszokat a Tüke Busz Zrt.-nek értékesítő Bus & Coach nevű cég jogi képviselője azt állítja, hogy kérelmet terjesztett elő a Pécsi Törvényszéken a Tüke Busz Zrt. fizetésképtelenségének megállapítása és felszámolásának elrendelése iránt. A felszámolási eljárásban a holland cég 77.377 euró összegű tőkekövetelést és ennek késedelmi kamatait, összesen 94.844,20 eurót (mintegy 32 millió forintot) kíván érvényesíteni a Tüke Busz Zrt.-vel szemben.

A cikkben nem szerepel, hogy a Tüke Busz Zrt. kártérítési pert indított a Bus & Coach ellen, mintegy 700 ezer eurót követelve, hibás teljesítés, kötbér és egyéb címen.

Lapunk írta meg, hogy a pert még augusztusban indította a pécsi önkormányzati cég.

A buszos cég pénteken közleményt juttatott el lapunkhoz, amiben az áll, hogy a Tüke Busz Zrt. fizetésképtelensége és a céggel szemben indult felszámolási eljárás kezdeményezése kapcsán a bíróság a társasággal szemben indított eljárást soron kívül megszüntetette, a döntés nemrég jogerőre emelkedett.

A közlemény így folytatódik:

“A végzés értelmében a Bus & Coach Trade BV. által a bíróság felé tett hitelezői felszámolási kérelme nem alapos és felé a Tüke Busz Zrt.-nek semmilyen tartozása nincs.

Ezzel szemben a Tüke Busz Zrt.-nek jelenleg is folyamatban van a Bus & Coach Trade BV. holland céggel szemben hibás és késedelmes teljesítés jogcímen egy polgári peres eljárása, amely nagyságrendileg tízszer akkora összeget jelent, mint amit a holland cég jogtalanul próbált követelni a Tüke Busz Zrt.-től.

A Tüke Busz Zrt. menedzsmentje az ügy kapcsán a korábban sajtóban, online fórumokon megjelent, a társaság jó hírnevét megsértő, alaptalan, és a közvélemény, valamint a cég üzleti partnerei, beszállítói, utazóközönsége és munkavállalói megtévesztését célzó újságcikkek és tájékoztatások kapcsán jogi eljárást indít.

A Tüke Busz Zrt. menedzsmentje most és a jövőben is minden jogi lépést megtesz annak érdekében, hogy a társaság jó hírneve és gazdasági érdekei ne sérülhessenek.”