Nem lehet majd cigit venni a külvárosban?

Február 22-én lezárult a dohányboltok üzemeltetésére kiírt pályázat. Eredményt még nem hirdettek, azt azonban megtudtuk, hogy Pécsről is többszörös volt a túljelentkezés.

hirdetés
Uránia Mozi

Pécsett is rengetegen szeretnének nemzeti dohányboltot üzemeltetni, sokuknak azonban le kell tenniük tervükről, hiszen jóval többen adtak be pályázatot, mint ahány trafik megnyitására van lehetőség a városban – tudtuk meg Légrádi Petrától, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetőjétől.

Arról egyre pontosabb képet kaphatunk, hogy mit is forgalmazhatnak majd ezek az üzletek. Ez pedig nagyban befolyásolja azt, hogy gazdaságos lesz-e az üzemeltetésük. Jelenleg úgy tűnik, hogy szeszes és energiaital, kávé, ásványvíz, üdítő, újság, cigi és a szerencsejáték termékek is ott lehetnek majd a Nemzeti Dohányboltok polcain. Azt azonban még mindig nem lehet tudni, hogy pontosan hol is lesznek ezek Pécsen.

A beadási határidő február 22-e volt, de a pályázatok feldolgozására és elbírálására azonban még várni kell. A törvényi szabályozás értelmében maximum 60 nap alatt kell dönteni –  tudtuk meg Légrádi Petrától.

A kiírás értelmében egyébként egy-egy településen kétezer lakosonként nyitható egy trafik, tehát Pécsett hetvennél is több dohánybolt lesz. Ugyanakkor egy pályázó több koncessziót is igényelhetett.

Érdekes helyzetet teremthet azonban, hogy a jelentkezők nem kijelölt helyekre adták be pályázatukat, hanem csak az üzemeltetési jogra. Az is előfordulhat tehát, hogy a dohányboltok döntő többsége a belvárosban nyílik majd meg, míg a külvárosban alig-alig lesz trafik.

1 hozzászólás

  1. teljesen jogos, hogy nem lehet kapni a cigit, mindenkit megmérgeznek, adiákok meg aszt hiszik, ők ettől lesznek nagyobbak.

Comments are closed.