Nem zárnak be a pécsi templomok

Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó a koronavírus további terjedésének megakadályozása érdekében a Pécsi Egyházmegyében az alábbi intézkedéseket rendelte el – olvasható a PEM közleményében.

hirdetés
Uránia Mozi

Mint írják, március 15-én a 10 órai szentmise keretében Máriagyűdön, Udvardy György veszprémi érsek megbízásából dr. Kvanduk Frigyes általános helynök imádságos fölajánlást végez Isten segítségét kérve az egyházmegyéért, hazánkért és az egész világért a járvány mielőbbi megfékezése érdekében.

Az intézkedés kitér a szentmisék rendjére, az egyházmegyét érintő intézményekre (hitoktatás, közoktatás, szociális intézmények), a megváltozott turisztikai látogatási rendre, vendégfogadásra (Pécs, Máriagyűd, Püspökszentlászló), és a közeljövőben megrendezendő központi eseményekre.

Néhány fontos tudnivaló, rendelkezés

Legfontosabb információ, hogy a templomok nem zárnak be, de kérik, hogy akik betegnek érzik magukat, inkább maradjanak otthon.

A Pécsi Egyházmegye élő internetes közvetítést biztosít minden vasárnap, amit a honlapjukon és Facebook-oldalunkon kísérhetnek figyelemmel a hívek.

A templomokban kézfertőtlenítőket biztosítanak, az adományokat (perselyezés) távozáskor adhatjuk le, továbbá a szenteltvíztartók használata helyett a sekrestyékben kérhetünk szenteltvizet, amit hazavihetünk.

Sok-sok program el fog maradni, változhatnak a miserendek, de a nagyheti és húsvéti szertartásokról később adnak hírt.

További információk elérhetőek ide kattintva.

Hirdetés