Németországban dolgozott? Akkor ez fontos lehet!

Ismét magyar-német nyugdíjtanácsadói napra kerül sor Pécsett. Ezúttal október 12-én várják a nyugdíjbiztosítási szervek szakemberei mindazokat, akik Németországban dolgoztak vagy dolgoznak, és munkaviszonyuk kapcsán szeretnének szakértői tanácsot kérni.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság a Deutsche Rentenversicherung Bund munkatársaival közösen szervezte már meg Pécsett a magyar-német nyugdíjtanácsadói napot, tekintettel Baranya megye és Pécs lakosságának a magyar-német kapcsolatokban betöltött kiemelkedő szerepére. A baranyai megyeszékhelyen utoljára 2013 októberében került sor hasonló rendezvényre, akkor közel hetvenen éltek a személyes konzultációs lehetősséggel.

hirdetés

A kormányhivatal közölte: a nemzetközi nyugdíjtanácsadói nap elsődleges célja az ügyfelek tájékoztatása a magyar, illetve a német nyugdíjjogosultság és szolgálati idő tekintetében. A személyre szabott tanácsadás az ügyfelek számára ingyenes, azonban az eredményes és gyors ügyintézés érdekében mindenképpen érdemes előzetesen időpontot kérni a 0036 1 2708108-as telefonszámon vagy a konzultacio@onyf.hu e-mail-címen.

A zavartalan és gyors ügyintézéshez a Pécsi Járási Hivatal Adategyeztetési és Nyugdíjbiztosítási Osztályának Mártírok útja 12. szám alatt található ügyfélszolgálatán három munkaállomást biztosít a kormányhivatal.

hirdetés

Hirdetés