Nyomozás önkormányzati dolgozók ellen: nem köztisztviselőkről van szó

A ma reggeli, a városvezető koalíciót érintő sajtótájékoztatón Péterffy Attila polgármester több kérdést is kapott a tegnapi hír kapcsán, mely szerint önkormányzati dolgozók ellen folytat nyomozást az ügyészség.

Péterffy Attila elmondta: azért volt szűkszavú a tegnapi közlemény, mert “ennyit érdemes és ennyit szabad közzétenni az ügynek ebben a szakában”. Mint mondta, a közterületfelügyelet korábbi vezetője kapcsán kipattant ügy annyiban volt más, hogy ott köztisztviselő volt az érintett, ebben az esetben pedig bizonyos helyzetekben már a gyanúsítás is elég a pozícióból való azonnali eltávolításhoz. Kommunikációjuk során akkor is ügyeltek az érintett személyiségi jogaira, most pedig különösen figyelnek arra, hogy az ártatlanság vélelme valóban megvalósuljon. Itt ugyanis, mint a polgármester elmondta, nem köztisztviselőkról van szó, hanem egy közalkalmazottról, és egy olyan személyről, akinek korábban megbízási szerződése volt az önkormányzattal, de az már megszűnt. 

Péterffy Attila elmondta: adatszolgáltatást kért a nyomozó hatóság az önkormányzattól, például az érintettekre vonatkozó munkaszabályzatokat kérték be. Hangsúlyozta: tudomása szerint nincs politikus érintettje az ügynek, amiről egyébként annyit tudnak, ami a hatóság adatszolgáltatási kéréséből kiderült.

A Fidesz közgyűlési képviselőcsoportja szerdán reggel sajtóközleményt küldött, amelyben többek között azt írták, “újabb vesztegetési botrány robbant ki a pécsi városházán. Alapos gyanú szerint a baloldalon egyesek kenőpénzért adtak ki lakásokat az elmúlt években. Az ügyben ügyészségi nyomozás van folyamatban”. 

Hirdetés