Öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere

A HírKlikk.hu azt írta: „hiteles forrásból megerősített információik szerint ma éjjel elhunyt Bogdán László, Cserdi polgármestere.” A lap szerint a polgármester önkezével vetett véget életének. 46 éves volt.

hirdetés
Uránia Mozi

Bogdán László szegény sorsú roma családban született Pécsett, 1974-ben. Apja bányászként dolgozott. Gyermekkorában költöztek családjával Cserdibe – írja a HírKlikk.

2002-ben független jelöltként lett Cserdi alpolgármestere, 2006 óta pedig polgármestere. Cserdiben a vezetésével mintafalu jött létre. Oktatási programot indított, hogy a családok elsajátíthassák a háztáji gazdálkodáshoz szükséges ismereteket, a falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, és kertészeti közmunka-lehetőséget biztosítottak. A megtermelt feleslegből rászorulókat segítettek. 2015 óta Bogdán László tehetséggondozó nagykövet volt hazánkban. Polgármestersége alatt az addig nagyon rossz bűnügyi statisztikákat felmutató faluban gyakorlatilag megszűnt a bűnözés.

A RomNet.hu roma nemzetiségi hírportál információ szerint Bogdán Lászlót hétfő délután fél 3 körül beszélt telefonon valakivel, ezt követően szó nélkül távozott. A helyiek és a polgárőrök sokáig kutattak utána, de végül csak holttestét találták meg. Feltehetően felakasztotta magát – írják az oldalon.

A rendőrség eltűnt személyként köröztette a polgármestert, az eltűnés dátuma 2020.07.13.

Az Index.hu értesülése szerint holttestére az önkormányzat egyik épületében tegnap este találtak rá, miután a családja keresni kezdte.

A halálhírt az Indexnek Papp Gizella, a Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatal bodai kirendeltségének vezetője, valamint Kolompár Orbán, az Országos Roma Önkormányzat volt elnöke is megerősítette, aki ma találkozott volna Bogdán Lászlóval, és a férfi családjától értesült a hírről – írják.

A PécsiStop.hu megkereste a Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatalt – ide tartozik Cserdi -, hogy mi várható most a település életében. A hivatalt vezető Magdó Szilárd jegyző a lapnak elmondta, össze fogja hívni a helyi választási bizottságot, amelynek határoznia kell arról, hogy mikorra írják ki az időközi választást a településen, amely a törvényi előírások miatt szeptember vége és október eleje közti időszakban várható. Addig a települést az alpolgármester vezeti ideiglenesen a jogszabályok előírásai szerint – foglalta össze.

24.hu azt írja, a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit, további részletekről nem adhatnak tájékoztatást.

Pécs polgármestere, Péterffy Attila a következőket írta közösségi oldalán a tragikus esemény kapcsán: „Laci, szívszorító, hogy ilyen fiatalon mentél el. Remek kolléga voltál. Hiányozni fogsz.”

Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere a Facebookon búcsúzott Bogdán Lászlótól. Mint bejegyzésében írta, „halála Cserdi és egész Magyarország óriási vesztesége.”

Kérjünk segítséget!
A Pécsi SOS Élet, öngyilkosság-megelőző sürgősségi telefonszolgálatot 19 óra és reggel 7 óra között ingyenesen hívhatjuk a 06 80/505-390-es számon, de tárcsázhatjuk a Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok éjjel-nappal ingyenesen hívható számát is: 116-123.

Hirdetés