Online erősít a PTE

A PTE Ifjúság úti campusának főbejárata

Nincsenek könnyű helyzetben a felsőoktatásba jelentkezők, nehéz most bejárni az egyetemeket, a városokat, eldönteni, elkövetkező éveiket hol, milyen szakon töltsék el. A Pécsi Tudományegyetem most egy mobil alkalmazást és egy látványos weboldalt mutatott be, ami az érdeklődőket abban segíti, hogy mindennel képben lehessenek, ami felvételi és ami PTE – számolt be a pécsi egyetem.

Már csak két hónap van vissza a felsőoktatásba való jelentkezés határidejéig. Ebben az időszakban korábban a középiskolások nyílt napokra, felsőoktatási vásárokra látogathattak, valamint iskolájukban fogadhatták a különböző egyetemek képviselőit. Idén azonban a koronavírus okán máshogy alakulnak a történések. Ahogy az oktatást, úgy a beiskolázást is az online térbe kellett áthelyezni. A Pécsi Tudományegyetem válasza a kihívásra most egy mobil app és egy új weboldal.

Informatív app

Az Irány a PTE! nevű app mind az Apple, mind a Google eszközeire telepíthető. Elég csak rákeresni az elérhető alkalmazások között. Ennek legfontosabb célja, hogy informatív legyen – a közösségi média zajától elszigetelten, itt egy helyen megtalálható minden fontos hír, esemény, határidő, ami ahhoz kell, hogy valaki sikeresen a PTE hallgatójává válhasson. Továbbá átfogó képet kaphatnak az érdeklődők az egyetem legfontosabb szervezeti egységeiről, intézeteiről, az elérhető kollégiumokról és pályázatokról. De természetesen a játék sem maradhat el. Egy többfordulós, informatívan érdekes kvíz is helyet kapott
az appban, amit érdemes szemügyre venni, hisz nyereményeket is fognak sorsolni a kitöltők között.

Látványos weboldal

Az iranyapte.hu weboldal pedig mindeközben a látványra helyezi a hangsúlyt. A drónfelvételekre és egyedi animációkra alapozó oldalon madártávlatból meg lehet nézni a várost, a környéket és el lehet suhanni a PTE összes karára. Ha valaki nem járt még Pécsett, a gyönyörű felvételek biztosan meg fogják hozni a kedvet hozzá.

Hazánkban a felsőoktatásba jelentkezők száma évről évre csökken. Ezért a PTE mindent megtesz annak érdekében, hogy felkeltse az érdeklődést és a lehető legegyszerűbbé tegye a folyamatot. A korábban említettek mellett felveteli.pte.hu oldalra látogatva további részletes információt találhatnak a leendő hallgatók az egyes szakokról és a jelentkezés menetéről. De a Karrier Iroda munkatársait bármilyen felmerülő kérdés esetén személyesen is meg lehet keresni.

Érdemes követni a PTE felületeit, hiszen nem lesz unalmas a január sem. Január végén egy ötnapos online kultúrfesztiválon tapasztalhatják meg a leendő hallgatók egy kis szeletét annak, hogy milyen az élet pécsi egyetemistaként.

A Pécsi Tudományegyetem Magyarország legzöldebb egyetemeként világszínvonalú oktatást nyújt szinte valamennyi tudományterületen. Itt nemzetközi környezetben tanulhatnak a hallgatók egy pezsgő, az ország kulturális életében is kulcsszerepet játszó városban. Az EDUC szövetség tagjaként a PTE hallgatóinak hat további európai egyetem virtuális campusára is bejárásuk van, miközben kiemelkedő kollégiumi és ösztöndíj lehetőségek segítik az egyetemistákat.