ÖPE: csúsztat a 450 ezer tonna fát eltüzelő baloldali jelölt

Vádaskodás és mellébeszélés helyett válaszokat vár az Összefogás Pécsért Egyesület a baloldal által indítandó polgármesterjelölttől, aki korábban a pécsi erőmű vezetőjeként büszkén számolt be arról, hogy 450 ezer tonna fát égettek el. 

Mint ismert az MSZP-DK-Momentum jelöltje – akiről az ellenzék nagy része is azt állítja, hogy nem független, sőt, MSZP-hez közeli – egy közleményben arról írt, hogy szerinte Kővári János, az ÖPE elnöke nem független, és tökéletesen tájékozatlan a pécsi fűtőerőművet illetően. Azzal érvelt, hogy Kővári Jánoson is éppen ideje továbblépni és olyan szakemberek kezébe adni Pécs vezetését, akik valóban tudják, miről beszélnek – de végül nem mondott semmilyen szakmai érvet. Mindössze egy, igazi Falus Ferenc-i magasságokat is elérő és nagyon kellemetlen viccet próbált elsütni, mert azt üzente Kővárinak:„Üljön le, egyes!”

Az ÖPE minderre úgy reagált, hogy sajnálattal olvasták Péterffy Attila személyeskedő és csúsztatásoktól sem mentes mondatait, amelyekkel azt a tényt próbálja palástolni, amire erőmű igazgatóként még büszke volt, és saját nyilatkozataiban és egyéb előadásaiban is bemutatott, miszerint évente 450 ezer tonna fát égettek az erőmű 50 mW-os blokkjában, amely elsősorban áramot termelt.

Az ÖPE közleményéből kiderül, hogy ráadásul a baloldal jelöltje nem is olvasta el rendesen az ÖPE állításait, hiszen az egyesület leszögezi: “senki közülünk ezt a tevékenységet nem hozta összefüggésbe a távhővel, amit ő ebben az általánosan ismertetett reakcióban tévesen állított”.

– Vádaskodás és mellébeszélés helyett arra kérjük, ismertesse a pécsiekkel, ma hogyan vélekedik a erőművi fatüzelés fenntarthatóságáról! – összegezte véleményét az Összefogás Pécsért Egyesület.

Hirdetés