Örömöt osztottak a pécsi motorosok

Nagyon sikeres volt a Dél-dunántúli Motoros Egyesület nagypéntekre meghirdetett adománygyűjtő felvonulása Pécsen. Az előzetes várakozásokhoz képest majdnem kétszer annyi, mintegy 150 kétkerekű indult a Pécs Plázától a Széchenyi térre, hogy menet közben ajándékokkal lepje meg a pécsi gyermekklinika kis betegeit, valamint a pécsi gyermekotthon lakóit.

hirdetés
Uránia Mozi
nyuszi4
Örömmel jöttek a motorosok

A tavaly év végén lezajlott Mikulás Gurulás után húsvét alkalmából ismét nyeregbe pattantak a Dél-dunántúli Motoros Egyesület tagjai, hogy ajándékokat adjanak át a pécsi gyermekklinika azon kis betegei számára, akik kénytelenek kórtermekben tölteni az ünnepet.

nyuszi2
Viktor egy kicsit megilletődött a nyuszi látogatásán

A közel kétszáz szelíd motoros a Pécs Plázától indult, hogy a várakozásokat messze meghaladó, egy furgonnyi összegyűlt ajándékkal kedveskedjen a kicsiknek. Az akcióban részt vevők a Köztársaság téren pihentették járgányukat, amíg az egyesület néhány tagja Őri László alpolgármester, az esemény fővédnöke közreműködésével átadta az ajándékok egy részét.

nyuszi3
Vince is örült az ajándékoknak

A városvezető lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy az egyesülettel közösen döntöttek úgy, hogy a nagypénteken ne csak egy baráti összejövetelt tartsanak, hanem gondoljanak azokra a gyerekekre is, akiknek valamilyen okból nem adatott meg, hogy a húsvétot otthon, családjuk és szeretteik körében töltsék el.

nyuszi1

– Minden várakozásunkat felülmúlta az ajándékok mennyisége, hiszen azt gondoltuk, hogy néhány szatyor meglepetéssel fogunk ideérni, de ehhez képest egy furgon teljesen megtelt plüssállatokkal, édességekkel, különböző játékokkal. Öröm volt nézni, hogyan csillant fel a kicsik szeme, amikor megkapták az ajándékokat – fogalmazott az alpolgármester.

nyuszi - széchenyi tér

Az esemény legnagyobb sztárja egy hatalmas, rózsaszínű nyúl volt, aki a többiekkel együtt érkezett, hogy mosolyt csaljon a kis beteg arcára.

A adományozók ezután a Széchenyi térre hajtottak, ahol majdnem teljesen elfoglalták a városháza és a Hunyadi-szobor előtti területet.