Országos bajnok pécsi asztaliteniszezőket köszöntöttek a városházán

Elismerét vehettek át a városházán a PTE-PEAC férfi asztalitenisz csapatának tagjai, miután június végén, bravúros győzelmet aratva hódították el az Asztalitenisz Extraliga bajnoki címét. A sportolókat Péterffy Attila polgármester köszöntötte.

A PTE-PEAC asztaliteniszezői mindig az ország legjobbjai között voltak: ez elmúlt években a férfi Extraliga első négy helyezettje között voltak, így sokdaik éve vettek részt az “Aranycsatában”. Nyerniük viszont fennállásuk alatt csak egyszer, 2017-ben sikerült.

hirdetés

Idén nagy csaták döntöttek az érmek sorsáról. Az elődöntőben a Mezőberényt múlták felül 4-1-re, majd egy kemény játszmában a nyolcszoros bajnok Celldömölk felett arattak 4-3-as győzelmet. Demeter Lehel és Pető Zsolt két-két győzelmet aratott – egyet közösen, párosban –, Gerold Gábor pedig egy sikerrel vette ki a részét a diadalból.

Teljesítményüket a városvezetés is honorálta, Péterffy Attila polgármester ajándékcsomaggal köszöntötte a PTE-PEAC sportolóit. Az eseményen Ruzsa Csaba és Bognár Szilvia alpolgármesterek is jelen voltak.

Ruzsa Csaba, Péterffy Attila és Bognár Szilvia

Hirdetés