Örülhetnek a nagyárpádiak, lámpát kaphat a legforgalmasabb kereszteződés

Hosszú évek óta problémát jelent a Kemény Zsigmond út – Kanizsai Dorottya úti kereszteződés óriási forgalma. Egy nemrég lezajlott lakossági fórum eredményeképpen viszont most úgy néz ki, elindulhat a probléma a megoldás felé. A megszületett elképzelés kivitelezéséig még hosszú az út, de a helyiek eltökéltek.

Csaba István önkormányzati képviselő kezdett el a problémával foglalkozni a helyi politikusok közül, a közelmúltban történt, ezzel kapcsolatban szervezett lakossági fórumon rajta kívül az önkormányzat közlekedési referense is jelen volt.

hirdetés

– Nagyárpádnak, az ott élő embereknek az egyik legnagyobb problémája ez, hiszen csúcsidőben, autóval akár 25-30 perces várakozási idővel is számolhatnak azok, akik ki akarnak hajtani a Kanizsai Dorottya útra (57-es út). Nem utolsósorban balesetbeszélyes is, számos koccanás helyszíne volt már, kerékpárral illetve gyalog szintén bajos az átjutás – mondta lapunknak a képviselő.

Tízperceket is várakozhat az, aki ki akar hajtani a főútra

Átlagosan körülbelül 13 ezer autó halad ott el egy nap a Magyar Közút adatai alapján.

– Sikerült egy megoldást találnunk az ügyben. A tervek szerint közlekedési lámpát telepítenénk egy balra, az 57-esről a Kemény Zsigmond útra kanyarodó sávval, ehhez pedig ki kell szélesíteni az utat.

Ez az út vezet Nagyárpád szívébe, az ottaniaknak nagy probléma a kereszteződés

A képviselő elmondta, a terveztetés számításaik szerint mintegy öt millió forintba kerül, ehhez át kell írni a költségvetést. Hat-nyolc hónap, mire ez elkészül, akkor fog igazán látszani mennyibe is kerülnének a munkálatok – a szakemberek szerint egy 80-100 milliós beruházás lenne ez. De ez már a jövő évi költségvetéshez tartozna. Így legkorábban, ha minden optimálisan megy, jövő év vége felé megoldódhat a probléma.

A sebességkorlátozás megvan, de az átkelés néha lehetetlen
hirdetés

Hirdetés