Összerúgta a port az egyház és az Omega

Udvardy György megyés püspök és Kóbor János, az Omega frontembere - Itt még minden rendben volt...

Ha lesznek is jótékonysági Omega-koncertek, a bevételből nem a bátaszéki templomtorony felújítására fognak költeni. A Pécsi Egyházmegye és az Omega ugyanis összerúgta a port, nézeteltérésük volt, így megszakítják a kapcsolatot.

Még augusztusban jelentette be az egyházmegye és az Omega, hogy a bátaszéki Nagyboldogasszony-templom tornyának helyreállításáért jótékonysági koncerteket rendeznek. Az oratórium Omega-dalokból vegyes kórusra, szimfonikus zenekarra és néhány rockzenei hangszerre komponált mű lett; végül egyetlen egyszer, augusztus 17-én hangzott csak el.

Az egyházmegye szerdán közleményt adott ki arról, hogy megszakítják az együttműködést az Omegával.

Udvardy György megyés püspök és Kóbor János, az Omega frontembere - Itt még minden rendben volt...
Udvardy György megyés püspök és Kóbor János, az Omega frontembere – itt még minden rendben volt…

Mint azt közölték, az első és eddig egyetlen koncert után az Omega és az egyházmegye között vitás helyzet alakult ki, ezt levélváltás után sem tudták elsimítani a felek. – Nem szeretnénk a jövőben az Omega Oratórium koncertjeit a bátaszéki templom tornyának felújításával összefüggésbe hozni – írták.

Az egyházmegyénél hozzátették: az esetleges jövőbeni koncertek nem a templom felújítását, hanem más jótékonysági célokat szolgálhatnak.

Egyetlen koncert volt csak, ezután jött a nézeteltérés
Egyetlen koncert volt csak, ezután jött a nézeteltérés

Kerestük az Omegát is, ám cikkünk megjelenéséig nem reagáltak a lapunk által elektronikus levélben feltett kérdésekre. Azt kérdeztük, pontosan mi vezetett a nézeteltéréshez, lesznek-e még jótékonysági koncertek, s ha nem a templom felújítására, akkor mire gyűjtenének velük pénzt?

A torony ma is várja sorsát
A torony ma is várja sorsát

Érdekesség, hogy a közelmúltban jelentették be az Omega tagjai egy szegedi sajtótájékoztatón, hogy folytatódik a jótékonysági koncertsorozat a bátaszéki templom tornyának felújítására. A koncert december 1-jén lesz a szegedi dómban; a jegyeket 8-11 ezer forint között kezdték el árusítani.

A bátaszéki templomot, amelynek 82,5 méteres tornya az ország nyolcadik legmagasabbja volt, tavaly decemberben nyilvánították életveszélyessé. A 36 méter magas toronysisakot áprilisban eltávolították, a tornyot pedig ideiglenesen lefedték.

Az 1899 és 1903 között épült neogótikus templom eddigi megerősítése, valamint a bontás összesen 55 millió forintba került, amit a pécsi egyházmegye és a bátaszéki egyházközösség közösen finanszírozott. Az új toronysisak építésére a bátaszéki plébánia gyűjtést indított, az Omega Oratórium bevételét a helyreállításra ajánlották fel.

Fotók: MTI

27 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Hogy lehet ilyen hülyeséget irni hogy tartja magát keresztény nőnek aki meg átkoz valakit ? nem hiszem hogy a katolikus templomot félti mi közben a sátánnal való uszitást hihetettlen

 2. na végre rá jöttök hogy papok álszentek és mi pénzköböl élnek hazudnak meg nem mondják el az igazgat!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Kedves Emberek!
  Óvakodjunk a hirtelen kijelentésektől. Csupán a a legfontosabb kérdés nem hangzott még el egyik médiában sem, és az pedig a következő.
  Mennyi volt a teljes bevétel, és ebből mennyi pénzt utalt át az Omega a templom javára?
  Úgy gondolom, ha ezt nyilvánosságra hoznák, ami eddig még nem történt meg, egészen más vélemények születnének a különböző elferdített hírek után.

 4. Egyszerü a megoldás Püspók Ur és társai elég gazdagok jó nagy saját vagyont gyüjtöttek össze főleg aranyakat, valutát ,épitsék fel a templomtornyot ne várjanak senkire, szegény emberek adakozásaira.

 5. “egy elszármazott ”

  Ezen nem lehet csodálkozni. Amikor egy volt munkatárs megpróbálta felhívni a püspök figyelmét a tapasztalt visszásságokra , ÁFA csalásra stb. és megkérdezte, hogy mi lesz, ha ennek esetleg hangot ad a sajtóban, Udvardy azt válaszolta, hogy úgyis nekem hisznek, nem magának…
  Hazug, álszent az egész szervezet, sajnos. A pénz és a szex mozgatja őket, bármilyen kiábrándítóan hangzik.

 6. Sajnos a gumiarcu Udvardy püspök nem a rugalmasságáról híres.. Kifejezetten merev, de a pénzt és a pompát igencsak kedvelő ember. Jól kikupálódott az egyszerű családból származó fiúcska a katolikus egyházban.
  A gazdasági vezetés teljesen hasonló. mint az elődje . Nekünk mindent, másnak semmit elv . Sorra történnek az elbocsátások, a dolgozók megfélemlítése mindennapos.. Tény az is, hogy pl. esküvőszervezések mennek zsebbe.. Ha lebuknak, nem a püspök fogja megütni a bokáját. Maga jelentette ki, hogy neki a legfőbb dolga, hogy megőrizze a vagyont, azt ígérte a nuncius úrnak.
  A gazdasági vezető kenőpénzeket fogad el a külsős beszállítóktól, alvállalkozóktól. Van neki egy építőipari cége, azon keresztül mennek a templomfelújítások, a pincerendszer felújítása másfél milliárdból, az iskolának meg nincs tornaterme. stb
  Valószínűleg keveselték azt a pénzt, amit az Omega ajánlott.

 7. Érdekes módon észrevétlenül megváltozott ez a cikk. Rövidebb lett, így jobban hasonlít a püspökség által kiadott más oldalon (pl. http://magyarkurir.hu/hirek/pecsi-puspokseg-kozlemenye) teljes terjedelemben olvasható közleményhez. Ezek után nehezen tudom elhinni, hogy a pecsma.hu eredeti cikke objektíven tájékoztatott.

  Feltűnő a közlemény visszafogott szövegezése is. Ami a cikkből is kiolvasható, és más oldalakon is publikált volt korábban, a közel 60 milliót a püspökség és a helyi hívek dobták össze. Szeretem az együttest, de rock zene ide vagy oda, én nem tenném tűzbe a kezem a felajánlás önzetlenségéért.

 8. Probalok felmüveltsegemen felülkerekedni, nyitott szemmel jarni, megemeszteni, mit latok, egy szimbolum mögött megtalalni a jelentest, megerteni, amit hallok, nem atsiklani dolgokon. Kivancsiva tett, milyen jelkepek szerepelnek a nevezett együttes lemezboritojan, a sok piramis, az 111, a baphomet, szaturnusz-jel, ötagu csillag (elere forditva). Megis, hogy lenne ennek köze a keresztenyseghez? Veletlen egybeesesrol szo nincs, mert sehol pl. egy csodaszarvas, egy emberfiakat szoptato farkas, egy görög isten…
  Nagyon frappansan megfogalmazta lent “Alfa es Omega”, csak sajnos a legtobbnek nem esett le a tantusz, mert nem ismeri a dalszoveget.
  Hat akkor jo muvelodest mindenkinek.

 9. 7623-te azt sen tudod miröl beszélsz nem nem látá. Akkor milyen szép volt amikor rajta volt a süveg teljes mértékében Keresztény nő te meg olyan ostoba vagy mint a föld nem is tudod miröl beszélsz ha nem tetszik így hogy 1 zenekar gyüjt a templomra akkor húz el 1 bankba és vegyél fel vagy 50 milliót és ad oda az egyháznak hogy meg tudja csinálni mert abból hogy azon vagy kiabálva hogy milyen zenekar gyüjt aebből nem lesz kész ti senkik

 10. Remélem a Tisztelt egyházmegye,és a Püspök úr a saját két szép kezével fogja felépíteni a tornyot! Büszkék lehetnek magukra! Egy ismert ember ember felajánlja a segítségét,és nem fogadják el! Mi az hogy a koncertek nem támogathatják a felújítás finanszírozását? Az Omega ezt vállalta!Nem az egyházmegye vagyonát növelni! Nemhogy örülnének hogy kevesebbet kell adniuk!Szemetek!

 11. Kiváncsi! Megnéztem a you tube- on a híres pirospirulát! Elég ránézni a képre!Neki sem ártana pár pirula!Csak azt nem tudom mi baja az Omegával?! Mit ártottak magának??? Kinek képzeli magát? Prófétának?Idióta!

 12. Lacikam, lelkem, toller toller, kisfiam, amig nem nezted meg a jutyubon pirospirula csatornajan az “Üzenet, egy hetkoznapi reklam” mobiltelefonszolgaltato reklamjanak elemzeset, addig ne csacsogj.
  Ti is mindent megesztek, amit a mainstream kotor a tanyerkatokba.
  Gyerekek, ne bolondozzatok, ebresztö.

 13. Keresztény nő és Kíváncsi két ekkora idióta vadbarmot mint ti még nem láttam. Ha az Omega nem gyűjtene pénzt, soha nem épülne fel a torony.

 14. “kedves” keresztény nő! Jó lenne ha. vigyázna az átkozódással,nehogy visszaüssön! Ha az Omega nem gyűjthet pénzt a templomnak, az a torony soha nem fog elkészülni!! Ott voltam a koncerten.Gyönyörű volt.Semmi sátánista nem volt benne.Szivesen összehoznám Kiváncsival! Biztosan jól ellennének kettesben a Pokolban!! Szánalmasak mind a ketten!!

 15. Keresztény nő- eleve ott kezdődik ,hogy aki igaz hitű nem átkozódik és nem szidalmaz. Megbocsájt felebarátainak ,stb -stb. Ezek szerint ez esetben csak egy álszent nő vagy,semmi több.És a zene évszázadok óta,hozzátartozott az emberekhez és a valláshoz.Teljesen független ,hogy ki milyen stílust szeret.De tudod mit?Maradj meg abban a hitben amiben vagy és nyugodtan átkozódj,biztos jól fogod majd magad érezni a Purgatóriumban.

 16. Jomagam is rengeteget olvasok a temaban. Az omega kep- es dallamvilaga hemzseg a szkömüves es satanista jelkepektol. Egy ismerosnek vettem meg a “200 evvel az utolso haboru utan” cd-t, rajta a baphomet (satani kecskefej), jellegzetes szkömüves jelkepek, es maga az együttes neve is erre utal. Semmi keresnivalojuk egy kereszteny templomban.
  Sajnos nekem is lassankent valik vilagossa, hogy a popiparban az ezt istenitö “müveszek” vihetik csak valamire. A barbadosi lany, a wrecking ballos lany, lady gyagya. Hemzsegnek a satanista jelkepek, es eszre sem vesszük, hogy agymosas alatt allunk, meg a gyerekeink is.
  Ajanlom a jutyubon a satanism/illuminati/music kombinaciokat beirni, megdöbbentö.
  Betiltottak itthon az ötagu csillagot, mint önkenyuralmi jelkepet, az elektromos aram jelenek alcazott s betüt mint szimbolumot meg sztarok festik az arcukra, teljesen legalisan.

 17. A torony, csonkán sokkal jobban néz ki, lehetne a tetejére valami kilátó félét tenni és máris hozná a bevételt. Gondolom a Dunáig is el lehetne látni róla.

  “Keresztény nő”-nek, maga vagy provokátor, vagy szektás, de azok nem szokták védeni a katolikus templomokat. Nem ártana törölni is a hozzászólását, mert biztos vagyok benne, hogy uszítást tartalmaz.

 18. A rock a Sátán zenéje, az Omega az egyik legördögibb zenekar Magyarországon. Nem lett volna szabad beengedni a Pokol nagyköveteit a templomba, most újra kell szentelni az oltárt, különben elözönlik a démonok az épületet. Átkozott, sátánista rockerek, hogy a kénköves rák emésztené el istentelen szívüket!

Comments are closed.