Ovisok teszik tisztába Pécset

Elindult az idei fásítási program Pécsen, az első facsemetéket hétfő délelőtt óvodások ültették el a Vásárcsarnok mellett, a Fordan Hotel és a Domus üzletház közötti sétányon. Segítségükre volt Őri László, Pécs alpolgármestere (egyben a terület önkormányzati képviselője), Kővári János önkormányzati képviselő és Nagy Ervin városi főkertész.

Nagy lelkesedéssel vetették bele magukat műanyag lapátjaikkal az ásásba és az ültetésbe a gyerekek a légszennyezettség csökkentésének jegyében. Pillanatok alatt földbe kerültek a facsemeték a Biokom munkatársainak segítségével.

élet fája
Startvonalnál az ültető brigád

Őri László elmondta, a már évek óta zajló fásítási program fontos részét képezi Pécs Európa Zöld Fővárosa cím elnyeréséért folytatott környezettudatos intézkedéseinek.

élet fája 5
Őri László és Kővári János is munkába állt

Számos fontos lépést már megtett a város a cél érdekében: a fejlesztésekre remek példa a nemrég átadott napelempark, vagy a biomassza-tüzelésű erőmű. Ugyanakkor annak ellenére, hogy a név elnyerése és viselése is nagy büszkeséget jelentene a pécsieknek, nem ez a legfontosabb, hanem a hozzá vezető út.

élet fája 2
Villámgyorsan forogtak a kis lapátok

– A fásítási program célja, hogy a lakosok a gyerekek bevonásával ültessenek fákat a város leginkább szennyezett területein – jelen esetben a Vásárcsarnoknál, és innen egészen a Megyeri útig. A következő hetekben 220 facsemetét és 1600 cserjét ültetnek még el, erre közel tízmillió forintot költ a város – mondta el az alpolgármester.

élet fája 3
Profi munkát végeztek az ovisok