Palackpostát kaptak a pécsi képviselők

Ilyen kis palackokat kaptak a képviselők

A környezetvédelemről és Pécs ökotudatos városfejlesztésről szólt az a rövidke villámcsődület, melynek során a városi képviselők még egy kis meglepetést is kaptak.

Nem megszokott villámcsődületet rendezett a pécsi Ökováros-Ökorégió Alapítvány csütörtökön a Széchenyi téren, ahova meghívták a pécsi városvezetőket és a helyi pártok képviselőit is. A város politikusai – köztük Páva Zsolt polgármester – a közgyűlés szünetében sétáltak el az alapítvány által a főtéren kialakított árnyas kis oázis-szerűséghez, ahol megannyi kisgyerekformában körülvágott táblán olvashatják el az arra járó turisták, pécsiek és a POSzT-ra látogatók azt a rengeteg környezetvédelmi és ökológiai problémát, mellyel a Földnek szembe kell néznie.

A figyelemfelhívó villámcsődületen részt vett Páva Zsolt polgármester és Girán János önkormányzati képviselő is

Az eseményen Kővári János, az ÖPE képviselője elmondta, hogy a rendhagyó kiállítás célja, hogy felhívja a pécsiek és a főtéren járók figyelmét arra, hogy a Földet érintő környezetvédelmi problémák sora nem áll meg a város és országhatároknál, mindannyiunknak nagy szerepe van abban, hogy azokat megakadályozzuk.

Ilyen kis palackokat kaptak a képviselők

A kisgyerekeket ábrázoló táblákra kitérve Kővári kiemelte, hogy a jövőt jelentő gyermekek – főként persze a legkisebb pécsiek – azok, akik miatt a városban dolgozó képviselőknek leginkább oda kell figyelnie a közösen kitűzött célokra.

Fontos gondolatok voltak a palackokban

Emellett az összejövetelen – folytatta Kővári – azt is demonstrálják a város politikusai, hogy fontos számukra a Zöld Főváros cím elnyerése. A fenntartható város és a környezetvédelem eszmeiségének jegyében az Ökováros-Ökorégió Alapítvány munkatársai ezután minden képviselőnek átnyújtottak egy névre szóló kis palackot, bennük egy-egy olyan idézettel, melyek természetesen az ökotudatos életmód fontosságát hangsúlyozzák.