Pécs összefog a bajban: segítsünk a karanténba került, nehéz helyzetben élő családoknak!

A pécsi önkormányzat a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetével együttműködve segít azoknak a családoknak, melyek a járványhelyzetben hatósági karanténba kerültek, de szociálisan nehéz helyzetben élnek. Várják az adakozókedvű pécsiek támogatását is. 

hirdetés

Az erről szóló közleményt változtatás nélkül közöljük az alábbiakban: 

„Ahogy korábban hírt adtunk róla, a pécsi önkormányzat nem hagyja magára a hatósági karanténba került, de szociálisan nehéz helyzetben élő pécsieket. Ha a család ellátásáról a távolabbi rokonok, szomszédok, barátok nem tudnak gondoskodni, akkor az önkormányzat kérésére a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének munkatársai egy tartós élelmiszerekből összeállított csomagot juttatnak el a karanténba kényszerült családnak, amiből biztosítani tudják ellátásukat a kötelező járványügyi megfigyelésük végéig.

Valós jelenség, hogy Pécs összefog a bajban, a pécsiek igyekeznek egymást segíteni a koronavírus-járvány idején. Az elmúlt időszakban több megkeresés érkezett az önkormányzathoz, amelyben pécsi vállalkozások, civil szervezetek és magánszemélyek is felajánlották adományaikat az elesettek számára.

A pécsi önkormányzat a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetével karöltve kéri, hogy azok a vállalkozások, civil szervezetek és magánszemélyek, akik segíteni szeretnék a járvány miatt még nehezebb helyzetbe kerülő pécsieket, akár természetbeni, akár pénzadományaikat juttassák el a Vöröskereszthez.

Az adományozott összegeket tartós élelmiszer vásárlására fordítjuk, amit munkatársaink juttatnak el az ideiglenesen otthonukba zárt, rászoruló pécsi családoknak. Mivel a Magyar Vöröskereszt adójóváírási joggal rendelkezik, így az adományozott összegről igazolást állít ki, amivel a vállalkozások csökkenthetik adóalapjukat.

A segíteni szándékozó pécsiek adományait a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének számlaszámán fogadják: 10402427-49515251-51531025.

Az adományozással kapcsolatban a pécsieknek Udvaros Renáta, a Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének igazgatója (+36 70 933 8240), vagy Osztásné Dr. Varga-Pál Viktória, a Városháza kapcsolattartója (+36 30 447 5659) tud további információval szolgálni.

Tegyünk együtt annak érdekében, hogy a leginkább rászorult pécsiek könnyebben át tudják vészelni ezt a nehéz időszakot!”

Kiemelt képünk illusztráció.