A Horvátország szuverenitásának 30. évfordulójára szervezett eszéki ünnepségen részt vett Péterffy Attila polgármester is, aki az eseményről szóló Facebook-bejegyzésében Pécs és Eszék testvérvárosi kapcsolatának szorosabbra fűzését ígérte. 

“A függetlenség 1991-ben történt kikiáltása után 1992-ben ismerte el Horvátország szuverenitását több európai ország, köztük másodikként hazánk, Magyarország is.
Testvérvárosunkban, Eszéken magyar előadókkal és operettrészletekkel színesített gálakoncerttel ünnepelték a 30. évfordulót. Az a megtiszteltetés ért, hogy Zag Gábor és Ruzsa Csaba alpolgármesterekkel mi is meghívást kaptunk, így közösen ünnepelhettünk a horvát kormány és a két ország nagykövetségeinek küldötteivel, valamint Eszék-Baranya megye zsupánjával” – írja a polgármester.

Ahogy a posztban áll, a pécsi városvezetők Eszék polgármesterével, Ivan Radic-csal (kiemelt képünkön) tárgyaltak a két város további együttműködéséről.

“Pécs elkötelezett, hogy tovább építse és szorosabbra fűzze kapcsolatait Eszékkel, hogy közösen a régió központjaivá váljunk” – fogalmaz bejegyzésében Péterffy Attila.

Végül kiemeli: “mindenki előtt világossá kell tennünk, Pécsnek fontosak a testvérvárosi kapcsolatai, és ezeknek a pandémia sem szabhat gátat.”